Τζανακόπουλος για κατάργηση Σ.Σ.Ε. στη ΔΕΗ: Μας επιστρέφετε στις πιο σκοτεινές περιόδους του 2ου μνημονίου

Τζανακόπουλος για κατάργηση Σ.Σ.Ε. στη ΔΕΗ: Μας επιστρέφετε στις πιο σκοτεινές περιόδους του 2ου μνημονίου

Για επιστροφή στις μαύρες ημέρες του δευτέρου μνημονίου χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας έκανε λόγο ο Δ. Τζανακόπουλος στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «εκσυγχρονισμό» της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

«Μας επιστρέφετε στις πιο σκοτεινές περιόδους του δευτέρου μνημονίου με τις πρακτικές και τις επιλογές σας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας παράλληλα γιατί είναι αντισυνταγματικό το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μονομερή κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΔΕΗ για όσους υπαλλήλους προσληφθούν στην επιχείρηση μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος παρέθεσε τους δύο λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο άρθρο. Ο πρώτος αφορά τη διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων, με την κυβέρνηση να εισάγει -κατά τα λεγόμενά του- ένα αυθαίρετο κριτήριο. «Σήμερα αν προσληφθεί κάποιος στη ΔΕΗ, καλύπτεται από τη Σ.Σ.Ε. Αύριο, εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, δεν θα καλύπτεται…» ανέφερε. Δεύτερον, έκανε λόγο για παραβίαση της αρχής της συλλογικής αυτονομίας, υπενθυμίζοντας πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2012 με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου της τότε κυβέρνησης, η οποία μείωσε τον κατώτατο μισθό και δημιούργησε τον υποκατώτατο (σ.σ. 428 ευρώ καθαρά) για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 24 ετών.

Επιπλέον, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έψεξε τον υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, επειδή συστηματικά «δυσφήμισε και λοιδόρησε της ΔΕΗ». Συμπέρανε δε ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η υπονόμευση της επιχείρησης για να μπορέσει να την πουλήσει φθηνότερα στον επιχειρηματία που θα καταλήξει σε οικονομικό και πολιτικό deal.

Διαβάστε επίσης: Νομοσχέδιο ΔΕΗ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter