Τζανακόπουλος για Μενίδι: Θα αποκατασταθεί η τάξη – Μισαλλόδοξη και σχεδόν ρατσιστική η ρητορική της ΝΔ

Τζανακόπουλος για Μενίδι: Θα αποκατασταθεί η τάξη – Μισαλλόδοξη και σχεδόν ρατσιστική η ρητορική της ΝΔ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ραδιόφωνο 24/7” στους 88,6, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση της κατάστασης και για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση που κρατά επί του θέματος.

Σημείωσε ότι πρόκειται για κατάσταση που δεν έχει διαμορφωθεί χτες ή προχθές, αλλά είναι μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες και πως η κυβέρνηση παίρνει ήδη πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή και πως πρέπει να ληφθούν και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ώστε να υπάρξει ένας διαφορετικός τρόπος οργάνωσης κοινωνικής συμβίωσης στην περιοχή και να γίνει πολύ πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο και ο έλεγχος για την κατοχή όπλων.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως “είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη μνήμη του νεκρού παιδιού να προσπαθεί η ΝΔ να επαναφέρει ή να επιβάλει μια ατζέντα σχεδόν τρομοκρατική, τάξης και ασφάλειας, στη δημόσια συζήτηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και στην περιοχή”. Υπογράμμισε ότι “δεν προσφέρεται το συγκεκριμένο θέμα για να αντλήσει πολιτική υπεραξία η ΝΔ και δεν θα το καταφέρει”. Είπε πως η “πρέπει να αποφύγουμε εντάσεις που θα υπακούουν στη μισαλλόδοξη και σχεδόν ρατσιστική ρητορική της ΝΔ που ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο”. Πρόσθεσε ότι αρκετά από τα στελέχη της “βρίσκονται σε έναν απαράδεκτο ρατσιστικό παροξυσμό που δεν βοηθά στην ομαλοποίηση της κατάστασης στην περιοχή”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter