Τζανακόπουλος: Γιατί δεν σας ενοχλούν οι επιχειρηματίες που αποθεώνουν τον Μητσοτάκη;

Τζανακόπουλος: Γιατί δεν σας ενοχλούν οι επιχειρηματίες που αποθεώνουν τον Μητσοτάκη;

«Εγώ δεν είμαι νομικός υπερασπιστής του κ Σαββίδη ή οποιουδήποτε άλλου εάν υπάρχουν ζητήματα θα τα δουν οι αρμόδιες αρχές». Aυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν ρωτήθηκε για την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Mega από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. 

«Εμείς τοποθετηθήκαμε λέγοντας πως δεν θα σχολιάσουμε επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης» υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να κατηγορηθεί από κανέναν για ανίερη συμμαχία με τις τράπεζες ενώ επανέλαβε «πως εάν υπάρχει οπουδήποτε θέμα τα αρμόδια δικαστήρια θα επιληφθούν» προσθέτοντας πάντως πως «δεν βλέπω κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση Σαββίδη».

Ερωτηθείς για την εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ απάντησε «δεν βλέπω καμία παροχή έναντι αέρα που είναι η κατεξοχήν κίνηση για τα θαλασσοδάνεια. Πάντως ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέπεμψε στις τράπεζες για την απόφαση της μεταβίβασης των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού στον συγκεκριμένο επιχειρηματία και υπογράμμισε τη σαφή βούληση της κυβέρνησης για πλήρη διαφάνεια σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή προστίμων της ΣΕΚΑΠ, επανέλαβε πως δεν διεγράφη κανέναν πρόστιμο και τόνισε άλλωστε πως η ίδια η τροπολογία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.

 Στις αιτιάσεις περί εύνοιας του κ. Σαββίδη ο οποίος αποθεώνει τον πρωθυπουργό απάντησε «υπάρχουν και επιχειρηματίες που αποθεώνουν τον κ. Μητσοτάκη γιατί σας πειράζει που κάποιος επιχειρηματίας λέει την πολιτική του άποψη, υπέρ του πρωθυπουργού» αναρωτήθηκε ο κ . Τζανακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter