Τζανακόπουλος: Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της

Τζανακόπουλος: Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της

Από τον κυβερνητικό απολογισμό της επιτευχθείσας συμφωνίας με τους Θεσμούς, δεν θα μπορούσε να λείπει, ασφαλώς, το θέμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, «η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, παραμένει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον, που είναι πλήρως εναρμονισμένο με το κοινοτικό δίκαιο.

Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη ‘μικρή ΔΕΗ’, συμφωνήθηκε μια παρέμβαση πλήρως συμβατή τόσο με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσο και με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Επιχείρησης», είπε και κατέληξε διαβεβαιώνοντας πως, «η παραγωγική βάση της ΔΕΗ μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης για στροφή προς τις Αναναεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Και φυσικά, η παρούσα συμφωνία δεν αφορά πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων. Πλέον, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το στρατηγικό της σχεδιασμό, εκμεταλλευόμενη τη φθηνή ενέργεια που προσφέρουν παλαιότερες επενδύσεις σε υδροηλεκτρικά και παράλληλα επενδύοντας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter