Τζανακόπουλος: Η ΝΔ καλύπτει και αγκαλιάζει ακροδεξιές αντιλήψεις

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ καλύπτει και αγκαλιάζει ακροδεξιές αντιλήψεις

Επίθεση κατά της ΝΔ η οποία με τη στάση της «καλύπτει και αγκαλιάζει ακροδεξιές αντιλήψεις» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τα επεισόδια κατά το χθεσινό συλλαλητήριο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247, σχολίασε την επίθεση κατά της Σοφίας Βούλτεψη την οποία χαρακτήρισε «καταδικαστέα χωρίς την οποιαδήποτε επιφύλαξη».

«Όταν η ΝΔ εδώ και 1 χρόνο κινητοποιεί τα πιο ακραία αντανακλαστικά ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, όταν καλύπτει και αγκαλιάζει ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές και όταν υιοθετεί η ίδια μια ακροδεξιά ρητορική τελικά καταλήγει να πέφτει θύμα των πολιτικών πρακτικών που η ίδια έχει εκθρέψει. Σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί μοιραία το φλερτ με τον φασισμό και τον εθνικισμό».

«Χθες είδαμε εικόνες που πραγματικά δεν τιμούν τους ανθρώπους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους πιθανά καλοπροαίρετα θέλησαν να κατέβουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις, τις διαφωνίες, τις επιφυλάξεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ακραία βία που χρησιμοποιήθηκε με τρόπο απίστευτα επιθετικό από ακροδεξιά στοιχεία ήταν αυτό που σημάδεψε το χθεσινό συλλαλητήριο. Η αστυνομία έκανε αυτό που όφειλε να κάνει για να μπορέσει να διατηρήσει την τάξη» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, «ακόμη πιο δυστυχές ήταν το γεγονός ότι τα φαινόμενα της βίας δεν καταδικάστηκαν από τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη ο οποίος φάνηκε χθες σαν έτοιμος από καιρός να επιρρίψει ευθύνες στην αστυνομία ενώ ήταν ηλίου φαεινότερο το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες στο Σύνταγμα».

«Οι διαμαρτυρίες είναι απολύτως θεμιτές. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που για κάποιους λόγους αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Από εκεί και πέρα εμείς θα λειτουργήσουμε με βάση αυτό που εμείς θεωρούμε πατριωτικό μας καθήκον για να εξυπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον.» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η ΝΔ λειτουργεί διχαστικά»

«Η ΝΔ λειτουργεί διχαστικά. Αντί να συνεχίσει να υπηρετεί την εθνική γραμμή έτσι όπως και η ίδια βοήθησε να διαμορφωθεί (δηλαδή σύνθετη ονομασία, erga omnes, συνταγματική αναθεώρηση), για λόγους που έχουν να κάνουν με την εσωτερική της συνοχή και για να ικανοποιηθούν οι Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης και άλλοι ακραίοι, έχει επιλέξει εδώ και 1 χρόνο να μιλάει για μειοδοσίες και προδοσίες, να υιοθετεί δηλαδή έναν ακροδεξιό λόγο που δεν βοηθά ώστε να γίνει μια ψύχραιμη και νηφάλια συζήτηση. Και τούτο είναι πάρα πολύ φυσικό καθώς ο κ. Μητσοτάκης σε αυτήν τη συζήτηση δεν μπορεί να καταθέσει συγκεκριμένα επιχειρήματα» τόνισε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει την πολιτική της την οποία θα υλοποιήσει και νομίζω φαίνεται όσο περνούν οι μέρες ότι αυτή η πολιτική κερδίζει ολοένα και περισσότερη στήριξη όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Εξέφρασε δε την εκτίμησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάρει περισσότερες από 151 ψήφους στο τέλος της εβδομάδας.

Για την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά

Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μία εξέλιξη που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, καθώς ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού «εδώ και καιρό βρίσκεται σε συνεννόηση και σε συζήτηση με τη ΝΔ -το έχει πει άλλωστε και ο ίδιος».

«Νομίζω ότι η ΔΗΜΑΡ και η Κ.Ε. της πήρε χθες μια ορθή πολιτική απόφαση η οποία για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσουν στο ΚΙΝΑΛ οδήγησε στη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ. Θα πρέπει να στηλιτεύσουμε αυτά που συνέβησαν μεταξύ ΚΙΝΑΛ και κ. Θεοχαρόπουλου. Η ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε πως έγινε πρόταση στον κ. Θεοχαρόπουλο να έχει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα την αρνητική του ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Φαίνεται πως εκείνοι που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για συναλλαγή είναι αυτοί που αρέσκονται στις πολιτικές συναλλαγές» σχολίασε και συμπλήρωσε:

«Επί 10 ημέρες υποστήκαμε την κριτική ότι έχουμε κάνει συναλλαγές, ότι έχουμε δώσει ανταλλάγματα ενώ τελικά αυτός που φαίνεται ότι τάζει και υπόσχεται και όταν δεν τα καταφέρνει απειλεί και εκβιάζει είναι εκείνος που μας κατήγγειλε για συναλλαγές όλες τις προηγούμενες μέρες δηλαδή το ΚΙΝΑΛ και η κυρία Γεννηματά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος και η ΔΗΜΑΡ πήραν μια πολιτική θέση στήριξης της Συμφωνίας και αυτό είναι και θετικό και καλοδεχούμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και θέλει να βρίσκεται σε επαφή και συνεννόηση με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και προφανώς σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει χώρος για διάλογο και με τη ΔΗΜΑΡ».

Για την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση

«Με τον κ. Καμμένο είχαμε μια 4ετή συνεργασία με θετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα μετά τη διαφωνία του αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξή του σε αυτή. Άλλοι δεν επέλεξαν αυτόν τον πολιτικό δρόμο αλλά θεώρησαν εύλογα και ορθά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δηλαδή πρέπει να φτάσει στη λήξη της η θητείας της. Είναι μάλλον οξύμωρο κάποιος εκτός κυβέρνησης να θέλει να καθορίσει τη σύνθεση της κυβέρνησης. Αυτά είναι ζητήματα που σε τελευταία ανάλυση τα κρίνει πάντοτε ο πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, οι «παρεμβάσεις του κου Καμμένου δεν συμβάλλουν ώστε να υπάρχει ένα θετικό και ήπιο κλίμα. Η τιμιότητα και η ακεραιότητα του κου Κοτζιά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα και κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει σκιές ως προς τις πολιτικές του δράσεις και την ηθική του ποιότητα».

«Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την αύξηση του κατώτατου βαίνει προς το τέλος της και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση που θα τεθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις για οφειλές αυτά είναι ζητήματα που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ τα οποία και θα προχωρήσουν όταν οι επεξεργασίες είναι έτοιμες.

«Έχει αποκατασταθεί ένα επίπεδο επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων που έχει δώσει προσβασιμότητα του ελληνικού δημοσίου στις αγορές χρήματος και με αυτήν την έννοια είναι ο ΟΔΔΥΧ που μπορεί να επιλέξει μια πιθανή έξοδο στις αγορές» υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter