Τζανακόπουλος: Καλούμε τη ΝΔ να μας διαφωτίσει για συγκεκριμένες υποθέσεις στα Paradise Papers

Τζανακόπουλος: Καλούμε τη ΝΔ να μας διαφωτίσει για συγκεκριμένες υποθέσεις στα Paradise Papers

Την έκπληξη της κυβέρνησής και του ιδίου προσωπικά για τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ για την υπόθεση των Paradise Papers εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα κάλεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «αν μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών σημείωσε ότι «προκαλεί εντύπωση σε σχέση η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

«Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε «διαβεβαιώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο».

Γι αυτή καθεαυτή την υπόθεση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αναδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο ενός επιθετικού καπιταλισμού που τον χαρακτηρίζει η απληστία, η ασυδοσία και η παντελής περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σε καλό δρόμο οικονομία και αξιολόγηση

Για τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «επιβεβαιώθηκε το πολύ θετικό κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» ενώ αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι «προχωρούν δίχως καθυστερήσεις – όπως είχε γίνει στο παρελθόν εξαιτίας παράλογων απαιτήσεων – ακριβώς στη βάση της σημαντικής υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας».

Σε σχέση με την υπεραπόδοση ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει και φέτος στην απόδοση ενός σημαντικού ποσού με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος προς τους πολίτες (διπλάσιο από το περσινό) σημειώνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί (πιθανότατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό) τόσο το τελικό ύψος της συγκεκριμένης ενίσχυσης, όσο και το ποιους θα αφορά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί επί της αρχής. Να πει δηλαδή τι θα κάνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία, και αν θα προχωρήσει εμπράκτως στην αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατομμυρίων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση, με καλάσνικοφ, χθες το βράδυ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο όπως είπε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο κυρίως η Νέα Δημοκρατία, έσπευσαν «να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες» λόγω «της ήττας της πολιτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια».

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος ότι «στο μυαλό της φανατικής ακροδεξιάς που εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, ο ένοχος για κάθε είδους έκνομη ενέργεια, φέρει τα διακριτικά της Κυβέρνησης ή παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ».

Και στο σημείο αυτό ανέφερε δύο παλαιότερες περιπτώσεις όταν τον Ιανουάριο του 2013 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, και κατά τη ΝΔ «δεν είχαμε να κάνουμε με ανομία, αλλά τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ». Και την παραμονή των εκλογών του 2014 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν και πάλι με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και τότε δεν ήταν ανομία, αλλά έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι επομένως, αδύνατο για οποιονδήποτε να παρακολουθήσει τον ακροδεξιό κατήφορο και το παράλληλο σύμπαν της ανομίας που φαντασιώνεται η ΝΔ για να δικαιώσει την αντιπολιτευτική της γραμμή» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter