Τζανακόπουλος: Να απαντήσει ο κ.Σόιμπλε για τα αποτυχημένα προγράμματα προσαρμογής του 2010 και 2012

Τζανακόπουλος: Να απαντήσει ο κ.Σόιμπλε για τα αποτυχημένα προγράμματα προσαρμογής του 2010 και 2012

Ευθύνες στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , για τα δύο πρώτα προγράμματα προσαρμογής για την Ελλάδα τα οποία χαρακτήρισε ήταν εντελώς λάθος σχεδιασμένα, επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στο κανάλι “Ε”.

«Θα μας απαντήσει ο κύριος Σόιμπλε εάν αυτό είναι ευθύνη των Ελλήνων πολιτών, της σημερινής κυβέρνησης ή εάν είναι ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν το πρόγραμμα του 2010 και του 2012, αλλά και εκείνων που αποδέχτηκαν να το υλοποιήσουν; Εκεί είναι η πραγματική συζήτηση», τόνισε και πρόσθεσε:

«Διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να έχει κανείς μια τιμωρητική λογική, όπως έχει ο κύριος Σόιμπλε, και σε σχέση με τον ευρωπαϊκό νότο, αλλά ειδικά και με την Ελλάδα και να προσπαθεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ότι στην πραγματικότητα αυτός ο οποίος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ο κύριος Τσίπρας, η σημερινή κυβέρνηση. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και νομίζω ότι η κριτική η οποία ασκείται προς τον κύριο Σόιμπλε, όχι μόνο από την Ελλάδα οφείλω να σας πω, αλλά από τον παγκόσμιο Τύπο πια και από πολιτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι απολύτως δικαιολογημένη, αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι και ορθή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter