Τζανακόπουλος: Ναι στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Τζανακόπουλος: Ναι στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Η κυβέρνηση δεν διαφωνεί με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του “Σκάι”, ανέφερε χαρακτηριστικά: «εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση όταν απέρριπτε αιτήματα της αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε το αίτημα, αυτά τα έκαναν εκείνοι».

Όσο για την ίδια την απόφαση του Eurogroup διευκρίνισε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουν γίνει τόσα πολλά που θα γίνει σαφές σε όλους ότι τον Αύγουστο του 2018 «θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τα διέψευσε τονίζοντας πως κατά την εκτίμησή του δεν υφίσταται λόγος και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με τις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Τζανακόπουλος τις χαρακτήρισε πολιτική απρέπεια. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επόμενη μετά, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «πρώτος και κύριος στόχος του πρωθυπουργού είναι να τρέξουν τα ζητήματα της καθημερινότητας και των προβλημάτων της κοινωνίας». Σε μια χώρα που βρίσκεται σε πρόγραμμα, είναι προφανές πως θα υπάρχουν προβλήματα» προσέθεσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως στην έναρξη της διαπραγμάτευσης το ΔΝΤ ζητούσε να πάρουμε επιπλέον μέτρα 4,5 δισ. ευρώ, και η ΝΔ μας έλεγε να πάρουμε τόσα και αλλά τόσα. Σήμερα, προσέθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, η ανεργία έχει μειωθεί κατά τέσσερις μονάδες, και όχι μόνο από τον τουρισμό, «με πολύ μικρή ανάπτυξη έχουμε για πρώτη φορά πλήρη εργασία στο 50% των εργαζομένων, και αυτό γιατί για πρώτη φορά στη χώρα λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχει χτυπηθεί η αδήλωτη εργασία».

Υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας για τις κάρτες σίτισης και το κοινωνικό εισόδημα. «Υπάρχει ένας κόσμος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, έχουμε ψηφίσει ένα μνημόνιο ήταν το χειρότερο μήπως;», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter