Τζανακόπουλος : ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει κανόνα την πρακτική της βαλίτσας

Τζανακόπουλος : ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει κανόνα την πρακτική της βαλίτσας

Σε «εκτεταμένες πρακτικές διαφθοράς» τις προηγούμενες δεκαετίες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες βλέπουν εσχάτως το φως της δημοσιότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κύριος Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία που έφτασαν χθες από τις γερμανικές αρχές για τις μίζες σχετικά με τα έργα του μετρό, αναφέρθηκε στον επικεφαλής της Γαλλικής «Thales Engineering & Consulting», Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος στο παρελθόν, σε κατάθεσή του στη Γαλλική Δικαιοσύνη, είχε αναφέρει ότι η εταιρεία του έχασε τη σύμβαση για το γνωστό σύστημα ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων, διότι η ανταγωνιστική εταιρεία που κέρδισε τελικά τον διαγωνισμό έφτασε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ελλάδα.

«Τα χθεσινά στοιχεία επιβεβαιώνουν την τότε κατάθεση του κυρίου Ζοσεράν», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο πολιτικό συμπέρασμα από τα στοιχεία αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είπε ότι «οι εκτεταμένες πρακτικές διαφθοράς τις προηγούμενες δεκαετίες οδήγησαν τη χώρα στη μνημονιακή περιπέτεια και στην κρίση χρέους»

«Πάει πολύ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει κανόνα την πρακτική της βαλίτσας να κάνουν σήμερα μαθήματα ηθικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Τζανακόπουλος. «Να ζητήσουν συγνώμη… Εμείς θα κάνουμε τις αναγκαίες κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη με σεβασμό στους νόμους», κατέληξε.

Όσον αφορά στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και με τη βούλα του euroworking group και την έναρξη της συζήτησης για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του τρίτου Ελληνικού προγράμματος ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην ημερομηνία ορόσημο που όπως είπε είναι η 21η Ιουνίου.

Σε ερώτηση για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας ανέφερε ότι το φαινόμενο μητροπολιτικής βίας δεν είναι καινούργιο και ότι η κυβέρνηση ακολουθεί το τρίπτυχο «σύνεση και ψυχραιμία σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα», «καταλλαγή και προστασία των πολιτών» σε ότι αφορά την όποια βία στο εσωτερικό και «προσπάθεια άμβλυνσης των οικονομικών επιπτώσεων από την κρίση».

Στο σημείο αυτό ο κύριος Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον πρώην επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ, λέγοντας ότι τελευταίως «τοποθετείται περισσότερο ως πολιτικός και λιγότερο ως τεχνοκράτης», ενώ όταν ρωτήθηκε για το διορισμό από τον κ. Πολάκη του επικεφαλής στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων, σημείωσε σκωπτικά ότι είχαμε πρωθυπουργό που διαφήμιζε ότι άνοιξε πιτσαρία, φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter