Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά μετείχε σε υπόγειες συναλλαγές

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά μετείχε σε υπόγειες συναλλαγές

Επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος,κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης “συνειδητά μετείχε σε υπόγειες συναλλαγές. Η ρύθμιση των δανείων του για τον Κήρυκα Χανίων είναι ένα τραπεζικό μπαλόνι”.

“Ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η πάταξη της διαπλοκής. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του τριγώνου της διαπλοκής. Οι τράπεζες δάνειζαν με αέρα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ. Προκύπτει όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και πολιτικών προσώπων. Το πόρισμα δεν είναι το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής, είναι η αρχή. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η δικαιοσύνη” συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο δημοσιονομικός διορθωτής θα είναι για ένα έτος

Για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς σημείωσε πως οι επαφές είναι διαρκείς με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. ¨Στόχος¨, είπε ¨είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος για το σύνολο των θεμάτων. Ο δημοσιονομικός διορθωτής (κόφτης) που προτίνουμε για μετά το τέλος είναι για έναν χρόνο και μόνο. Αυτός ο κόφτης θα νομοθετηθεί. Ζητούμε τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018. Αν γίνει αυτό τότε θα ξεκαθαρίσουν και τα μεσοπρόθεσμα¨.

Αναφερόμενος στην Κ.Ο. της κυβέρνησης ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως “η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εννιαία και συμπαγής”.

Για το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών είπε πως είναι παρωχημένο και πρέπει στη Συνταγματική Αναθεώρηση να τροποποιηθεί.

Για την κατάσταση στον Τύπο σημείωσε πως “Η κρίση του Τύπου είναι διαρκής και βαθύτατη. Είναι και κρίση αξιών εκτός από οικονομική” και πως “η άμυνα απέναντι στη συκοφαντία δεν είναι προσπάθεια φίμωσης κάποιας κριτικής που ασκείται στην κυβέρνηση”.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάποια σκέψη για διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού με αφορμή τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙZA στην εξουσία.

Τι απαντά η ΝΔ

Στο «σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», απάντησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας παρατήρησε πως «ο κ. Τζανακόπουλος, αν είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να απαντήσει στον ελληνικό λαό ποιος κρύβεται πίσω από την οffshore της “Αυγής” και τι γίνεται με τις σκαστές παρανομίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου».

Η Αυγή εξάλλου υπήρξε στο στόχαστρο και του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ALPHA , αναφερόμενος στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως προέκυψαν «και κάποια πράγματα που αφήνουν βαριά εκτεθειμένη την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από την of shore της εφημερίδας “Αυγή”…Αποδείχθηκε ότι υπήρξε κούρεμα χρέους της εφημερίδας “Αυγή” από τραπεζικό ίδρυμα, κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες …Το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, που στη συνέχεια έγινε ΣΥΡΙΖΑ “κουρεύτηκε” κατά 60% …Το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με νομικά ύποπτο τρόπο…».

Για τον ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνει το χρόνο του, προσπαθώντας να χτίσει τη δική του διαπλοκή».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter