Τζανακόπουλος: Ο Ρουμπάτης δεν κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο, ο Κοντολέων θα κάνει το ίδιο;

Τζανακόπουλος: Ο Ρουμπάτης δεν κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο, ο Κοντολέων θα κάνει το ίδιο;

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραχωρώντας δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής, τόνισε πως ο διοικητής της ΕΥΠ επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης, έδωσε απαντήσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, θέτοντας το ερώτημα αν και ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών Μητσοτάκη, Παναγιώτης Κοντολέων, θα πράξει ανάλογα.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική υποστήριξε πως «έπεσε στο κενό» η προσπάθεια της ΝΔ να εκτρέψει τη διαδικασία από τη διερεύνηση των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη – Κουκάκη, συμπεραίνοντας πως «το απόρρητο δεν μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον της Βουλής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη».

«Και τούτο αποδείχθηκε και με βάση την ίδια την γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης, αλλά και με το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δική του τοποθέτησης» εξήγησε και συμπλήρωσε:

«Περιμένουμε να δούμε εάν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή θα αναγκαστεί να αποκαλύψει τους δήθεν λόγους εθνικής ασφαλείας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει δημοσιογράφους, πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη και τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε πόσους άλλους, καθώς υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη, η οποία είναι ήδη ανοικτή και ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό Pretador που χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη».

Κατά τα λεγόμενα του πρώην υπουργού και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλάκις πει ότι είναι ανοικτός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά την περίοδο 2015 – 2019. «Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα, ούτε έχουμε λόγο να επικαλεστούμε το απόρρητο. Όσα πράξαμε είναι απολύτως στο φως. Και απ΄ ό,τι έχει προκύψει, μετά και από έρευνες και της Δικαιοσύνης που έχουν κρατήσει για τουλάχιστον έξι χρόνια, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβαρύνει τον οποιοδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ρουμπάτης δεν αρνείται την επισύνδεση Πιτσιόρλα στην Εξεταστική: «Ενημέρωσα τον Τσίπρα για παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη»

Εξεταστική: «Θρύψαλα» το απόρρητο και από τον Ρουμπάτη – Σε δεινή θέση ο Κοντολέων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter