Τζανακόπουλος: Θα αποσύρει ο Μητσοτάκης Τραγάκη και Δημοσχάκη; (Video)

Τζανακόπουλος: Θα αποσύρει ο Μητσοτάκης Τραγάκη και Δημοσχάκη; (Video)

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημ. Τζανακόπουλος, με δήλωσή του από τη Βουλή.

Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική για το αφορολόγητο και τα αντίμετρα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προετοιμάζει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών, εφόσον κερδίσει τις εκλογές».

Ενώ αναφορικά με το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή σημείωσε πως αυτό έγινε μετά από πρόταση της ΝΔ και φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα βουλευτών της, τους κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη, που έχουν μόνιμους -και όχι με μετάταξη- συγγενείς στη Βουλή, απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη, διερωτώμενος αν θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Πρόταση της ΝΔ, οι μετατάξεις στη Βουλή

«Ήδη έχει διευκρινιστεί ότι η διαδικασία των μετατάξεων στο ελληνικό κοινοβούλιο των ήδη αποσπασμένων και ήδη μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κου Τραγάκη», τόνισε στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:

«Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην επιτροπή κανονισμού της Βουλής.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και της διαφάνειας σας αναφέρω ενδεικτικά ότι τη διαδιακασία αυτή αξιοποίησαν σύμφωνα με το νόμο:

* 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής

* 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

* 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροεδρων της ΝΔ

* 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

* 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ

* 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ

* 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων

* 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Γιώργου Παπανδρέου

* 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής κυρίου Βύρωνα Πολύδωρα».

Όμως, όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος, «ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε για το θέμα επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν.

Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της.

Αναρωτιόμαστε -πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης- αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής.

Από τη δική μας πλευρά -επέμεινε- στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της.

Για παράδειγμα ο κύριος Τραγάκης που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και ο οποίος έχει διατελέσει επι δεκαετίας βουλευτής της ΝΔ, γ.γ. της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά και αντιπρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει μια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται διορισμένοι και μόνιμοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του και η νύφη του;

Επίσης δεύτερο παράδειγμα: θα ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, για το γεγονός ότι ο γιος του είναι μόνιμα διορισμένος επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου;

Θα μπορούσαμε όπως αντιλαμβάνεστε να πολλαπλασιάσουμε τον κατάλογο και για άλλα στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν διετέλεσαν πρόεδροι αντιπρόδροι υπουργοί ή βουλευτές. Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο:

πρώτον, θα έχουν την ευθυξία που επέδειξε η κα Χριστοδολουπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Και αν όχι αναρωτιέμαι αν τουλάχιστον ο κος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο ΠΘ αποσύροντας τους από τα ψηφοδέλτια».

Και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση πάντως θέλω να τονίσω ότι η θέση του Πθ και της κυβέρνησης είναι ότι οι εικόνες αυτές αλλά και το κλίμα που δημιουργήθηκε, βλάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και το σύνολο των κομμάτων οφείλουμε να ανοίξουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την τήρηση όχι μόνο των νομικών αλλά και των ηθικών κανόνων στη δημόσια ζωή».

Τα θετικά μέτρα δεν επηρεάζουν τη δημοσιονομική πορεία

«Tα θετικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες έτσι όπως ισχύουν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «άσφαιρη και παραπλανητική» την κριτική της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης» των αντιμέτρων.

«Η αντιφατική κριτική της ΝΔ σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει την δημοσιονομική πορεία της χώρας – την ίδια ώρα που μας κάνει κριτική για τα αντίμετρα – στην πραγματικότητα φανερώνει τις προθέσεις της να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται αλλά και να καταργήσει όσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήδη υλοποιούνται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Προετοιμάζει μεθοδικά το έδαφος για να πάρει πίσω όλες τις γενικόλογες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, αλλά και να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι. Άλλοθι για να υλοποιήσει μια πολιτική αποψίλωσης του δημόσιου τομέα με επιστροφή στη μνημονιακή ρύθμιση του 1/5 πράγμα που θα οδηγήσει στο πάγωμα των προσλήψεων στη δημόσια υγεία και παιδεία αλλά και μια πολιτική κρυφών αυξήσεων στη φορολογία με την κατάργηση του συντελεστή του 6% ΦΠΑ στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα, το ρεύμα και το φυσικό αέριο».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι όπως δημόσια είχε δεσμευτεί πριν μήνες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή την διάταξη για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτα άλλο παρά μια αμήχανη αντίδραση από τη μεριά της ΝΔ και του φιλικού της Τύπου οι οποίοι έσπευσαν να αποπροσανατολίσουν από την πρωτοβουλία αυτή εστιάζοντας ότι δήθεν με την διάταξη αυτή της κυβέρνησης καταργούνται και τα θετικά αντίμετρα».

Εξήγησε ότι τα θετικά αντίμετρα που ψηφίστηκαν το 2017 για να εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 εφαρμόζονται ήδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία και ανέφερε ενδεικτικά:

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές περιουσίες.

-Αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων.

-Στεγαστικό επίδομα.

-Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων κατά 1% ετησίως και 4% συνολικά μέχρι το 2022.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε, έχουν εφαρμοστεί και επιπλέον θετικά μέτρα όπως:

-Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες,

-Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες.

-Η μείωση φορολογίας των διανεμόμενων κερδών για τις επιχειρήσεις

-Οι 7.500 προσλήψεις, έξω από τον κανόνα του 1 προς 1, για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

-Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα στο 13% αλλά και στην ενέργεια στο 6%.

Επίσης, για το 2020 προβλέπεται:

-Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και μείωση των συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα.

-Η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 20%, καθώς και άλλα μέτρα ελάφρυνσης που ήδη έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η εφαρμογή των οποίων εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter