Τζανακόπουλος: Θέλουμε μια λύση χωρίς ασάφεια και γκρίζες ζώνες

Τζανακόπουλος: Θέλουμε μια λύση χωρίς ασάφεια και γκρίζες ζώνες

Τη «δημιουργική» ασάφεια του Βόλγκφανγκ Σόιμπλε «φωτογράφισε» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τη χθεσινή κατάληξη του Eurogroup και την αδυναμία εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης στο Ελληνικό πρόβλημα χρέους.

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι «είναι προτιμότερη μια αναβολή λίγων ημερών παρά να παρθούν αποφάσεις που δεν θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας» χαρακτηρίζοντάς την «ορθή πολιτική επιλογή».

Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να γίνεται δεκτή η θέση του ΔΝΤ για νέα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ και παράλληλα να μη γίνεται δεκτή η θέση του για περαιτέρω προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο πρωτοβουλίες αφού όπως είπε «είναι πολιτικό, ηθικό και νομικό καθήκον των δανειστών να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία με την Ελλάδα».

Όσον αφορά στο κλείσιμο της τεχνικής αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως 110 από τα 140 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί, 15 με 20 προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκαν τη χθεσινή ημέρα με δημοσίευση διαταγμάτων και κανονιστικών πράξεων αλλά υπάρχουν και κάποια για τα οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο να υλοποιηθούν αλλά δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση και θα κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

«Δεν υπάρχει θέμα με την εκταμίευση της δόσης. Δεν υπάρχει σύνδεσή της με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Η τεχνική συμφωνία στην οποία έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς έχει εγκριθεί είμαστε βέβαιοι ότι στις 15 Ιουνίου θα έχουμε θετική κατάληξη» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Επίθεση σε ΝΔ και Κικίλια

Σχολιάζοντας τις αναφορές της ΝΔ ότι η Κυβέρνηση «έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτε», αλλά και τη δήλωση του κ. Κικίλια ότι η Κυβέρνηση «είναι ανίκανη να κλείσει μια συμφωνία» ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο κ. Κικίλιας «εμφανίστηκε πιο Γερμανός από τους Γερμανούς»

«Δεν επιλέξαμε να πάρουμε μια κακή συμφωνία για να την διαχειριστούμε επικοινωνιακά και να κάνουμε την τρίχα τριχιά όπως είπε χθες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να καταλήξει: «Όσο για το αν είμαστε ικανοί να κάνουμε διαπραγμάτευση, ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε πιο Γερμανός από τους Γερμανούς γιατί το σύνολο του διεθνούς τύπου δεν ρίχνει την ευθύνη στην Ελλάδα για ό,τι συνέβη στο Eurogroup της Δευτέρας. Ο κ. Σόιμπλε στο πρόσωπο του κ. Κικίλια βρήκε έναν αναπάντεχο – δεν ξέρω πόσο αναπάντεχος ήταν – σύμμαχο στο πρόσωπο του κ. Κικίλια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter