Τζανακοπουλος: Πλήρης εξευτελισμός της ΝΔ και του πολιτικού της λόγου

Τζανακοπουλος: Πλήρης εξευτελισμός της ΝΔ και του πολιτικού της λόγου

«Η ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες μόνο καταγγέλλει. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να υιοθετεί οποιαδήποτε συνωμοσιολογικό σενάριο κυκλοφορεί στον κίτρινο τύπο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση εξαπολύοντας πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλανε τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πάει «μυστικό» ταξίδι στη Μαλδίβες. 

«Πρόκειται για πλήρη εξευτελισμό της ΝΔ, επίπεδο το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να βάλει τα γέλια» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα, για αστήριχτες καταγγελίες που δεν έχουν κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα. 

«Η ΝΔ διαψεύδεται διαρκώς, όταν καταρρέουν όλες οι ανόητες αντιρρήσεις που προβάλει, συνεχίζει με βάση της δύναμης της αδράνειας να επαναλαμβάνει το αφήγημα των προηγούμενων ημερών μέχρι να βρει το επόμενο».

«Κατ’επίφαση αρχηγός ο Μητσοτάκης, έχει εκχωρήσει την αρχηγία σε Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη»

Παράλληλα, ο κ κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε κοντόφθαλμη αντιπολιτευτική επιλογή τη στάση της ΝΔ να αμφισβητεί την τήρηση της εθνικής γραμμής στο Μακεδονικό, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση τήρησε όλες τις κόκκινες γραμμές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη για την αντιπαράθεση, καθώς αστόχαστα υποτίμησε τη δυναμική που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ακροδεξιά μορφώματα και πρακτικές. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία κάποιων τμημάτων του πληθυσμού και να υπερθεματίσει, μετατοπίζοντας τη ΝΔ στο δεξιό άκρο του φάσματος» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Δεν το έκανε μόνο για πολιτικό τακτικισμό, αλλά το έκανε γιατί διαφορετικά πιθανόν να αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στο κόμμα του. Από τη μία υπάρχουν συγκεκριμένες φιλελεύθερες, κεντροδεξιές δυνάμεις που δε συμφωνούν με τον Μητσοτάκη και από την άλλη υπάρχει ένας σκληρός, ηγετικός ακροδεξιός πυρήνας που συγκροτείται γύρω από Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη. Εκεί έχει εκχωρήσει την αρχηγία της ΝΔ. Είναι κατ’επίφαση αρχηγός, Η καθοδηγητική πολιτική και οι τακτικές της ΝΔ σχεδιάζονται από την ομάδα Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη».

Για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος χαρακτήρισε κρίσιμη, σημαντική αλλά και εποικοδομητική τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

«Είναι μία προαναγγελθείσα συνάντηση που εκτιμώ ότι έχει τους όρους και τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στις σχέσεις μας με την Τουρκία, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι διμερείς σχέσεις αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες προκλήσεις» σημείωσε.

«Αν δεν υπάρχει επικοινωνία, συζήτηση, αν δεν υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης τότε θα είναι αδύνατο να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις» πρόσθεσε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι συναντήσεις μεταξύ των ηγετών δε γίνονται μόνο για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι ηγέτες, όταν οι σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι στο ζενίθ τους, αλλά γίνονται και όταν υπάρχουν πραγματικά προβλήματα ώστε να επιλυθούν. 

«Αν δεν υπάρχει επικοινωνία, συζήτηση, αν δεν υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης τότε θα είναι αδύνατο να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις» σημείωσε και εκτίμησε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις «για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αποκλιμάκωσης μίας σχετικής έντασης που υπάρχει ιδιαίτερα στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε όλα τα πεδία».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα στην ατζέντα και σημείωσε ότι η ελληνική και η τουρκική πλευρά έχουν πάγιες θέσεις. «Να δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα στην κατεύθυνση επίλυσης κάποιων από των διαφορών που έχουμε. Η συνάντηση γίνεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική περίοδο που θα πρέπει να προσανατολιζόμαστε στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και στην προσπάθεια να οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης» τόνισε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «ήρθε να κλείσει ένα μέτωπο και περνάμε σε νέα φάση στις σχέσεις μας με τους γείτονες και τη Βαλκανική. Σε αυτή τη νέα εποχή προσανατολιζόμαστε εκεί που υπάρχουν πραγματικά σημαντικά θέματα, στα ανατολικά μας σύνορα και τις σχέσεις μας με την Τουρκία».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «ήρθε να κλείσει ένα μέτωπο και περνάμε σε νέα φάση στις σχέσεις μας με τους γείτονες και τη Βαλκανική. Σε αυτή τη νέα εποχή προσανατολιζόμαστε εκεί που υπάρχουν πραγματικά σημαντικά θέματα, στα ανατολικά μας σύνορα και τις σχέσεις μας με την Τουρκία».

Εκλογές τον Οκτώβριο

Τέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκε τα περί «κυβέρνησης κουρελού» και τα περί μειοψηφίας, σημειώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δε συγκροτείται μόνο από μία κοινοβουλευτική ομάδα. «Το τοπίο έχει ξεκαθαριστεί, τα πράγματα κοινοβουλευτικά είναι τακτοποιημένα» δήλωσε και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει την θητεία της, μέχρι τον Οκτώβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter