Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά (Video)

Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά (Video)

Για το ζήτημα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζοντας ως «πολιτικά ακατανόητη» την απόφαση του κ. Κοτζιά να παραιτηθεί από το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεδομένου ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί παραιτήθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι δεν τέθηκε κανένα δίλημμα μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπήρχε κανένα θέμα στις σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά».

«Σ’ όλα τα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός πορεύτηκαν μαζί» τόνισε, στο πλαίσιο αυτό και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει έναν συγκεκριμένο στόχο να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, από εκεί και πέρα το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές ότι δεν θα επιτρέπει και την ασυνείδητη πρόκληση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης αλλά και δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε διγλωσσία».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στα Σκόπια για τη Συνταγματική Αλλαγή λέγοντας πως ο κ. Ζάεφ δίνει μια μεγάλη μάχη και ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών και να αρχίσει μια νέα περίοδος συνεργασίας στα Βαλκάνια.

«Και ο κ. Ζάεφ και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα στα Βαλκάνια. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο κ. Ζάεφ έχει θέσει ως προσωπικό του ζήτημα, τη συμφωνία των Πρεσπών. Τον στηρίζουμε και περιμένουμε ότι θα κάνει όσα πρέπει για να πληρωθούν οι προϋποθέσεις της» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «υπάρχει η πλειοψηφία για να περάσει η Συμφωνία αλλά και για να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία της».

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Ν.Δ. απαντώντας στην κριτική της ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα ιδεολογικά κλειδιά στην ακροδεξιά πτέρυγα του Άδ. Γεωργιάδη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter