Τζανακόπουλος: Στηρίζουμε κάθε επένδυση που τηρεί τους νόμους και τους Ευρωπαϊκούς κανόνες

Τζανακόπουλος: Στηρίζουμε κάθε επένδυση που τηρεί τους νόμους και τους Ευρωπαϊκούς κανόνες

Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει «κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια που θα αποδώσει οφέλη στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη χθεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό (ΚΑΣ).

Παράλληλα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι «εξίσου αποφασιστική στην τήρηση της νομιμότητας, των ευρωπαϊκών κανόνων αλλά και των συμβατικών υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου όπως αρμόζει σε μια δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

«Αυτή άλλωστε είναι και η θεμελιώδης προϋπόθεση για την διοικητική αποτελεσματικότητα και την υλοποίηση κάθε επενδυτικού σχεδίου. Τα παραπάνω ισχύουν απολύτως και στην περίπτωση της επένδυσης στο Ελληνικό», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας όμως ότι σύμφωνα με την Κυβέρνηση με τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, «γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης, με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ εκμηδενίζονται οι νομικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μελλοντικά ανυπέρβλητα εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας η συγκεκριμένη απόφαση «είναι πλήρως συμβατή με τις υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου που απορρέουν από την αρχική σύμβαση και ανοίγει το δρόμο για να πληρωθεί το σύνολο των αναβλητικών αιρέσεων για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στον αντισυμβαλλόμενο».

Εφάπαξ παροχές όταν κλειδώσει η υπεραπόδοση

Αναφερόμενος στην κατάθεση την περασμένη Δευτέρα του προσχεδίου του προϋπολογισμού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι πέραν του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το οποίο καλύπτει 250 χιλιάδες δικαιούχους και είναι μια επαναλαμβανόμενη πολιτική εκ μέρους της Κυβέρνησης η οποία θα επαναλαμβάνεται σε κάθε προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά το υπερπλεόνασμα ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει «σε εφάπαξ παροχές οι οποίες ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν αν διευκρινιστούν, όταν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία για το ύψος της υπεραπόδοσης θα αποφασίσουμε και τον τρόπο της κατανομής της».

Η ΝΔ έχει πρόβλημα με την ακροδεξιά ηγεμονία στο εσωτερικό της

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία θα εγκρίνει «με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και διαστρεβλώσεις που διεγείρουν συντηρητικά αντανακλαστικά».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά το ζήτημα της διαφορετικής ψήφου σε επί μέρους άρθρα δεν είναι πρόβλημα, το θέμα είναι ότι οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν το ν/σ η και εκεί η ΝΔ έχει πρόβλημα λόγω της «ακροδεξιάς ηγεμονίας» που έχουν επιβάλλει στο εσωτερικό της στελέχη της όπως ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος συνεχάρη την ΕΛΛ.ΑΣ για την υπόθεση Λεμπιδάκη αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης κ. Λαγουδάκη προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήρια του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter