Τζανακόπουλος: Συνεχίζει την ακροδεξιά στροφή η ΝΔ

Τζανακόπουλος: Συνεχίζει την ακροδεξιά στροφή η ΝΔ

Σκληρή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά Μητσοτάκη, με αφορμή ανάρτηση του αρχηγού της ΝΔ για τα πανεπιστήμια, αλλά και όσα έγιναν σε Μενίδι και “pride parade’.

Με αφορμή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα σόσιαλ μίντια την παιδεία και την ακραία βία στα πανεπιστήμια, ο Δημήτρης. Τζανακόπουλος τον κατηγόρησε, μέσω συνέντευξής του στο ραδιόφωνο 247, ότι «προσπαθεί να μεγαλοποιήσει, να δημιουργήσει την εικόνα μιας κατάστασης βίας και ανομίας στη χώρα, για να προωθήσει την ατζέντα του νόμου και της τάξης». Πρόσθεσε ότι αυτή «ήταν η ατζέντα της ΝΔ μετά την ακροδεξιά στροφή που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά και την οποία συνεχίζει σήμερα με βασικό πολιτικό καθοδηγητή του ο κ. Μητσοτάκης, τον αντιπρόεδρό του, κ. Γεωργιάδη». Επισήμανε ότι από το να συζητάμε ένα πραγματικό θέμα μέχρι να το μετατρέπουμε σε πεδίο ακροδεξιάς ρητορικής, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να προσπαθήσει να εκφράσει έναν πολιτικό λόγο που να πατά στην πραγματικότητα και να μην άγεται και φέρεται από τις ιδεοληψίες της ακροδεξιάς παρέκκλισης που φαίνεται να ηγεμονεύει εντός της ΝΔ».

Σκληρή κριτική όμως του άσκησε, ερωτηθείς σχετικά και με την ένταση του φαινομένου επιθέσεων ακροδεξιών, με αφορμή όσα έγιναν στο Μενίδι ή και το gay parade. «Όταν η ΝΔ προσφέρει νομιμοποίηση σε αυτές τις ακροδεξιές πρακτικές έχοντας έναν λόγο μισαλλόδοξο και διχαστικό που χαϊδεύει τα αυτιά αυτού του κοινού, είναι προφανές ότι θα υπάρξει και όξυνση των ακροδεξιών πρακτικών μέσα στην κοινωνία», είπε, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά επικίνδυνη» τη γραμμή της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter