Τζανακόπουλος: Ταχύτατη η αντίδραση για τις πυρκαγιές, σωστές κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία

Τζανακόπουλος: Ταχύτατη η αντίδραση για τις πυρκαγιές, σωστές κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία

«Η επιχειρησιακή αντίδραση ήταν ταχύτατη, οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας ήταν οι ορθές και η κάθε αντίδραση έγινε στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου και δεν πρέπει να δημιουργείται ούτε πανικός, αλλά ούτε και ψευδείς εντυπώσεις στη βάση μιας υπερβολικής δημοσιογραφικής σπουδής να παρουσιαστούν τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος της κυβέρνησης ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι θα έρθει και η ώρα της πολιτικής αποτίμησης και σημείωσε: «Εγώ θέλω να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Δεν πρόκειται να επιτεθώ στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κατάσταση, ωστόσο, νομίζω ότι θα έρθει και η ώρα όταν οι πυρκαγιές μπουν σε πλήρη έλεγχο να γίνει και μια πολιτική αποτίμηση του τρόπου με τον οποίο κάθε πολιτική δύναμη διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα κάνει επίσημη ενημέρωση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ότι αν την ζητήσει επισήμως ασφαλώς και θα γίνει.

Σε ερώτηση αν η εκδήλωση πυρκαγιών έχει να κάνει με ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο την αποσταθεροποίηση, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ως εξής: «Ποιες είναι οι αιτίες της κάθε πυρκαγιάς θα διερευνηθεί από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να κάνουμε και τις πολιτικές εκτιμήσεις οι οποίες είναι απαραίτητες. Θα έλεγα ότι όταν κανείς βρίσκεται στο ‘μάτι του κυκλώνα’ ή στο κέντρο μιας δύσκολης κατάστασης, που προκαλούν οι πυρκαγιές, μπορεί να κάνει εκτιμήσεις, ωστόσο η τελική πολιτική αποτίμηση σε σχέση με το τι συνέβη αυτές τις τελευταίες μέρες θα γίνει όταν έχουμε και σχετικά αποτελέσματα και τα σχετικά πορίσματα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής».

Για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, του οποίου την παραίτηση ζήτησαν στελέχη της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Ο κ. Τόσκας έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη, μαζί με το επιτελείο της Πυροσβεστικής και με τους συνεργάτες του, και νομίζω ότι ήταν οι αντιδράσεις του και οι αποφάσεις του στις κρίσιμες και δύσκολες ώρες οι ορθές και οι ενδεδειγμένες».

Απάντησε, επίσης, και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χρόνο επιστροφής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις διακοπές, λέγοντας: «Ο κ. Τόσκας και ο κ. Τσίπρας βρισκόταν σε διαρκή επαφή και ενημέρωση. Ο τρόπος διαχείρισης και αντίδρασης ήταν ο ενδεδειγμένος και δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter