«Υπήρξαν καλές ειδήσεις»

Τζανακόπουλος: Το 2017 ξεκίνησε αρκετά καλά για την ανάπτυξη

Το 2017 ξεκίνησε αρκετά καλά στον τομέα της ανάπτυξης, καθώς το πρώτο τρίμηνο είχαμε ανάπτυξη, το πρώτο εξάμηνο σημειώθηκε άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής και υπήρξαν καλές ειδήσεις και στον τομέα της απασχόλησης με θετικό ισοζύγιο των νέων θέσεων εργασίας, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΤ 3.

Οπως είπε, τώρα χρειάζεται η κυβέρνηση να τονώσει τη διαδικασία ανάκαμψης της απασχόλησης, να επιταχύνει και να γίνει πιο αποτελεσματική με ορθό προσανατολισμό των χρηματοδοτικών εργαλείων του ελληνικού δημοσίου, για να τονώσει εκείνα τα πεδία της παραγωγής και των υπηρεσιών, που μπορούν να οικοδομήσουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, και να κάνει πιο στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση

"Θέλουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα στηρίζεται σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αλλά θα στηρίζει τις πραγματικά παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν και εξωστρεφή προσανατολισμό", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε πως αυτός είναι και ο στόχος των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, έναρξη αύριο από τη Δυτική Μακεδονία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.