Τζανακόπουλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει την κοινωνική και πολιτική υπεροχή του

Τζανακόπουλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει την κοινωνική και πολιτική υπεροχή του

Την πεποίθηση ότι το «τετράπτυχο», που αποτελεί τον άξονα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναδείξει την πολιτική και προγραμματική υπεροχή του έναντι της ΝΔ, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Real fm».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βασίζεται στο τετράπτυχο:

– Νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, με αυξημένους μισθούς.

– Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, οι οποίες θα στοχεύουν κατά κύριο λόγο στη μεσαία τάξη και την κοινωνική πλειοψηφία.

– Ισχυρό κοινωνικό κράτος.

– Κοινωνική ασφάλεια για τους πολίτες.

«Αυτό είναι το κοινωνικό και πολιτικό μας τετράπτυχο. Μ΄ αυτό κατεβαίνουμε στις εκλογές και μ΄ αυτό θα αντιπαρατεθούμε και με τη ΝΔ» είπε, τονίζοντας: «Έχω την πίστη ότι σ΄ αυτό το επίπεδο θα εμφανιστεί και η πολιτική και προγραμματική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης: Τζανακόπουλος: Η οικονομική πολιτική της ΝΔ απειλεί να επαναφέρει τη χώρα στα μνημόνια (Video)

Μιλώντας για τις εργασιακές σχέσεις, είπε ότι «οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ». Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη μείωση της αδήλωτης εργασίας κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες και πρόσθεσε πως «όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση, η αγορά εργασίας ήταν μία πραγματική ζούγκλα στην οποία είχαν οδηγήσει οι συγκεκριμένες επιλογές που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2012 μέχρι το 2014, αλλά και προηγουμένως, ενώ και σήμερα στο πρόγραμμα της ΝΔ αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι ότι υπάρχει μία έντονη εστίαση σε ζητήματα που σχετίζονται με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μπορούν οι εργοδότες να μειώνουν το μισθολογικό κόστος και να δημιουργούν μεγαλύτερες δυνατότητες κερδοφορίας».

Για την ανεργία

Αναφορικά με την ανεργία, σημείωσε ότι η ΝΔ την οδήγησε το 2013 στο «ιστορικό υψηλό» του 29%, με την ανεργία των νέων να φθάνει στο 60%. Όπως συμπλήρωσε, αυτή τη στιγμή «έχει ήδη σπάσει το φράγμα του 20%. Βρισκόμαστε στο 18,1%, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, έχουν δημιουργηθεί περίπου 400.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησής μας» και πρόσθεσε: «Επομένως, σε ό, τι αφορά την πολιτική αξιοπιστία, του να μιλάει κανείς για την ανεργία, τη στήριξη των μισθών, τη στήριξη των εργαζομένων, νομίζω ότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν καθαρά ποιος την έχει και ποιος δεν την έχει, αυτή ακριβώς την αξιοπιστία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη φορολογία

Ως προς τη φορολογία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι η ΝΔ, κατά την περίοδο 2012-2014, πήρε συνολικά μέτρα περίπου 25 με 30 δισ. ευρώ και άλλα τόσα είχε πάρει στο πρώτο μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

«Τα πεπραγμένα της ΝΔ είναι πάρα πολύ σαφή και καθόλου δεν βοηθούν αυτή την προγραμματική προσπάθεια την οποία κάνουν τα στελέχη της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, να μας πείσουν ότι κάπως και με κάποιο τρόπο όλα θα αλλάξουν, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για το ίδιο πολιτικό προσωπικό το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, αναφορικά με τα δημοσιονομικά, ότι η ΝΔ είχε παραδώσει έλλειμμα 12% με 12,5% και «ήταν και αυτό ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία».

Για τις επικείμενες εκλογές

Ερωτηθείς για τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, ως προς τη δυνατότητα μεταστροφής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «οι κάλπες το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ένα γεγονός δεν μπορεί να προκαθορίσει ένα άλλο».

Τόνισε ότι οι εθνικές εκλογές είναι μία «διαφορετική εκλογική μάχη σε σχέση με τη μάχη των ευρωεκλογών», καθώς «στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται το ποιος θα κυβερνήσει και το πώς θα κυβερνήσει».

Για το άρθρο του Κώστα Σημίτη

Τέλος, με αφορμή άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, που αναφέρεται στην κρίση με την Τουρκία, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα «με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία υποχώρηση» και, ταυτόχρονα, να κρατά «διαρκώς ανοικτούς τους πολιτικούς και διπλωματικούς διαύλους με τη γειτονική χώρα».

Όπως τόνισε, η Τουρκία «με τις πρακτικές τις οποίες ακολουθεί, διαρκώς απομονώνεται όλο και περισσότερο στο διεθνές στερέωμα» και «δεν βοηθά στην επίλυση των ζητημάτων».

«Από τη δική μας μεριά είμαστε απολύτως ανοικτοί για να μπορέσουν να βρεθούν λύσεις, οι οποίες […] δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να θέτουν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter