Τζέιμς Κάμερον για τεχνητή νοημοσύνη: «Σας έχω προειδοποιήσει από το 1984»

Τζέιμς Κάμερον για τεχνητή νοημοσύνη: «Σας έχω προειδοποιήσει από το 1984»

Ο σπουδαίος δημιουργός Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτησε το 1984 το θρυλικό «Terminator» φανερώνοντας από νωρίς το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για θέματα τεχνολογίας. Σήμερα, με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, ο ίδιος πιστεύει ότι η τότε ταινία του αποδεικνύεται προφητική. Ο Τζέιμς Κάμερον μάλιστα, είχε προειδοποιήσει για τις επικίνδυνες επιπτώσεις που θα είχε η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης, με την κινηματογραφική βιομηχανία να μη δίνει σημασία.

Ο Κάμερον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CTV News, όταν ρωτήθηκε για την άποψη του περί τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρθηκε στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του “Terminator”, απαντώντας: “Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε. Πιστεύω ότι θα μπούμε στον ισοδύναμο αγώνα πυρηνικών όπλων με την Τεχνητή Νοημοσύνη και αν δεν το εξελίξουμε εμείς, οι άλλοι σίγουρα θα το κάνουν, και έτσι τότε θα κλιμακωθεί. Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια Τεχνητή Νοημοσύνη σε ένα πεδίο μάχης, να γίνεται πόλεμος από τους υπολογιστές με μια ταχύτητα που οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να παρέμβουν και να μην έχετε ικανότητα να το αποκλιμακώσετε”.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του είπε ότι δεν θεωρεί πως η τεχνολογία θα είναι ικανή να αντικαταστήσει τους σεναριογράφους “Ας περιμένουμε 20 χρόνια και αν μια Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου, νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά” τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter