Τζέιμς Μπόντ: Ο Κιού υπάρχει και είναι γυναίκα!

Τζέιμς Μπόντ: Ο Κιού υπάρχει και είναι γυναίκα!

Ο ιδιοφυής εφευρέτης γκάτζετ του Τζέιμς Μποντ, ο Κιου (Q), είναι πραγματικό πρόσωπο, όμως είναι γυναίκα και όχι άνδρας όπως παρουσιάζεται στις ταινίες του γνωστού πράκτορα, αποκάλυψε η βρετανική μυστική υπηρεσία εξωτερικού MI6.

«Στην πραγματικότητα ο Κιου είναι γυναίκα και θα χαρεί πολύ να σας γνωρίσει, αν θέλετε να εργαστείτε μαζί μας», δήλωσε ο Άλεξ Γιάνγκερ στη διάρκεια απονομής βραβείων για τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας στο Λονδίνο.

Τον Κιου έπαιζε πάντα άνδρας στη σειρά των κινηματογραφικών ταινιών του Τζέιμς Μποντ.

Ο Γιάνγκερ, που είναι γνωστός με το κωδικό όνομα Σι (C), αποκάλυψε επίσης ότι τα «πραγματικά» γκάτζετ που χρησιμοποιούνται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι πολύ πιο προηγμένης τεχνολογίας από αυτά που εφεύρει ο Κιου.

«Τα γκάτζετ που χρησιμοποιούμε –δηλαδή η τεχνολογία επιχειρήσεων, όπως την αποκαλούμε—ξεπερνούν τη φαντασία των συγγραφέων κατασκοπικών μυθιστορημάτων», τόνισε. «Η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας όσο ποτέ ξανά», πρόσθεσε.

Όμως ο Γιάνγκερ ζήτησε «να ξεπεραστεί ο μύθος του Τζέιμς Μποντ», ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αρνητικό αντίκτυπο για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εξωτερικού.

«Η καλή πλευρά του Μποντ είναι ότι οι αντίπαλοί μας πιστεύουν ότι υπάρχει ένας πράκτορας της MI6 πίσω από κάθε θάμνο και ότι είμαστε 10.000 φορές περισσότεροι από την πραγματικότητα», σχολίασε.

«Όμως το πρόβλημα είναι ότι έχει δημιουργήσει ένα στερεότυπο για τον τύπο του ανθρώπου που εργάζεται στην MI6 –ότι είναι εκλεπτυσμένος, έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη–, ενώ στην πραγματικότητα επιθυμούμε να στρατολογούμε ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα», εξήγησε ο Γιάνγκερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter