Τι συζήτησαν στην Κέρκυρα

Τζεντιλόνι σε Τσίπρα: Το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει, στηρίζουμε τις προσπάθειές σας

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους τομείς που επικέντρωσαν τις συνομιλίες τους ο Έλληνας και ο Ιταλός πρωθυπουργός στη συνάντησή που είχαν νωρίτερα στην Κέρκυρα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τζεντιλόνι είπε στον κ. Τσίπρα ότι «Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις επενδύσεις» και «αυτή είναι η καλύτερη στιγμή, το κλίμα αλλάζει. Θα ήταν τεράστιο λάθος αν δεν στηρίζαμε τις προσπάθειές σας».

Κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών και σε ότι αφορά στη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική στην Ευρωζώνη, υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών στο γεγονός ότι την επόμενη περίοδο στην Ευρώπη ανοίγεται παράθυρο ευκαιρίας για:

· Υπουργό Οικονομικών

· Κοινό προϋπολογισμό

· Πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης

· Ενισχυμένο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου

Επίσης εκτιμήθηκε ότι είναι ευκαιρία για:

  • Αναζωογόνηση της ενταξιακής πορείας Δυτικών Βαλκανίων
  • Να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία αλλά να διατηρηθεί η ενταξιακή της πορεία
  • Στήριξη σε Σύνοδο των χωρών του Νότου
  • Πολλαπλασιασμό πηγών και διόδων για ενέργεια για ενεργειακούς αγωγούς, χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούν να υπάρχουν στην ενέργεια δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ Βορρά και Νότου
  • Αναθεώρηση Δουβλίνου σε κατεύθυνση αλληλεγγύης, όχι μόνο συζήτηση για τη Σένγκεν
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.