Τζιάνι Πιτέλα: Να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα

Τζιάνι Πιτέλα: Να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα

«Η όποια συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις πρέπει να ανταποκρίνεται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» τόνισε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, λίγες ώρες πριν ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Αθήνας. 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ ο Ιταλός πολιτικός υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα έκανε πολλά και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να κάνουν το βήμα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα»

«Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Πιτέλα, τονίζοντας ότι η πολιτική του ομάδα «στήριξε την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κοινωνική και οικονομική κρίση».

Σχολιάζοντας την επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας, χαρακτήρισε απαράδεκτη την ρητορική Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «πρέπει να καταλάβει ότι ως υποψήφια προς ένταξη, η χώρα του οφείλει να συμπεριφέρεται κατά τρόπο ευρωπαϊκό και όχι να υποδαυλίζει εντάσεις και να χρησιμοποιεί απαράδεκτες ορολογίες».

O Ιταλός πολιτικός, ο οποίος θα έχει στην Αθήνα συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική στιγμή για εκείνον η ανακήρυξή του ως επίτιμου Αθηναίου δημότη: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχτηκα την ανακήρυξή μου αφού πάντοτε είχα ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Αθήνα, την οποία θεωρώ κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter