Τζηκαλάγιας στην Κ.Ο. της ΝΔ για το Βίτσι: «Δεν θα ξεχάσουμε και την ιστορία της παράταξης»

Τζηκαλάγιας στην Κ.Ο. της ΝΔ για το Βίτσι: «Δεν θα ξεχάσουμε και την ιστορία της παράταξης»

Σε ήπιο κλίμα διεξήχθη -κατά γενική ομολογία- η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ. Οι βουλευτές εξέφρασαν μεν στον πρωθυπουργό το αίτημα αναβάθμισης του κοινοβουλευτικού τους ρόλου κατά τη νομοθετική διαδικασία, αλλά αυτό δεν ερμηνεύεται ως συλλογική γκρίνια. Σε αυτό το πλαίσιο, την παράσταση έκλεψε η τοποθέτηση του Ζήση Τζηκαλάγια, η οποία είχε άμεση σχέση με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο βουλευτής Καστοριάς βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας μαζί με τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, για την επίσκεψή τους από κοινού με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στην εμφυλιοπολεμική σύναξη στο Βίτσι. Αν και η κοινή τους επίσκεψη διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου, ο θόρυβος προκλήθηκε από το αντικομουνιστικό παραλήρημα του Κων. Μπογδάνου στην Ολομέλεια της Βουλής που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε ρόλο «πυροσβέστη», αδειάζοντας εμμέσως τον κ. Τζηκαλάγια αλλά και την κ. Αντωνίου. Μάλιστα, σε πρόσφατη απάντησή του σε σχετική Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε: «Ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και η κα Μαρία Αντωνίου, πρώην βουλευτής Καστοριάς και νυν διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού αντιστοίχως, δεν παρίστανται στο εν λόγω μνημόσυνο, με τη βουλευτική και κομματική τους ιδιότητα, ούτε εκπροσωπούν τη Βουλή ή την κυβέρνηση, αλλά παρίστανται ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών, λαμβανομένου υπόψη και του στενού κύκλου της τοπικής κοινωνίας».

Την επίμαχη περίοδο, ο βουλευτής Καστοριάς τήρησε σιγή ιχθύος, προκαλώντας το ερώτημα γιατί δεν υπερασπίζεται την επιλογή και τον εαυτό του. Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο Ζ. Τζηκαλάγιας περίμενε την κατάλληλη στιγμή, με σκοπό να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μίλησα πως παραγράφεται η ιστορία της παράταξης» υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. και πρόσθεσε πως η σιωπή του ήταν «συνειδητή επιλογή» για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά. Όπως διευκρινίζουν αυτήκοοι μάρτυρες στο documentonews.gr, ο κ. Τζηκαλάγιας δεν πήρε τον λόγο για να προβεί σε αυτοκριτική, γεγονός που έτσι κι αλλιώς διαπιστώνεται από τα λεγόμενά του.

Η αντίδραση του Ζ. Τζηκαλάγια δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο που αντιμετώπισε η σκληρή πτέρυγα της ΝΔ τη διαγραφή του πρώην δημοσιολόγου του ΣΚΑΪ. Παρόλο που ο κ. Γεραπετρίτης έσπευσε να διευκρινίσει πως η πόρτα της Κ.Ο. παραμένει ανοιχτή για τον Κων. Μπογδάνο, η δεξιά τάση της «γαλάζιας» πολυκατοικίας δεν φαίνεται να πείστηκε από την αιτιολόγηση της διαγραφής του, αντιλαμβανόμενη τη λεγόμενη στροφή του κόμματος προς το κέντρο ως αλλοίωση των ιδεολογικών αναφορών της ΝΔ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter