Τζόκοβιτς: Προτιμώ να μην συμμετάσχω ξανά σε Grand Slam από το να εμβολιαστώ για τον Covid

Τζόκοβιτς: Προτιμώ να μην συμμετάσχω ξανά σε Grand Slam από το να εμβολιαστώ για τον Covid

Αμετανόητος δηλώνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς όσον αφορά τον εμβολιασμό του παρά το σάλο που προκλήθηκε στο Australian Open.

Ο 34χρονος κορυφαίος Σέρβος τενίστας έσπασε τη σιωπή του μετά την απέλασή του από την Αυστραλία και δίνοντας συνέντευξη στο BBC αποκάλυψε ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει εμβόλιο για τον Covid.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Σχετικά με την απέλασή του από την Αυστραλία ο Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open.

«Ο λόγος που απελάθηκα από την Αυστραλία ήταν γιατί ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ακυρώσει τη βίζα μου, πιστεύοντας ότι μπορεί να διεγείρω κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα», υπογράμμισε.

Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο, στη συνέντευξη που θα προβληθεί το βράδυ, ελπίζει ότι ο κανόνας για συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων παικτών σε ορισμένα τουρνουά θα αλλάξει.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιθυμεί, τέλος, να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο σε τίτλους, Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος πλέον κατέχει 21 τίτλους Grand Slam.

Ο Τζόκοβιτς κινδυνεύει ωστόσο να μείνει για ακόμα μία φορά εκτός τουρνουά λόγω του εμβολιασμού καθώς οι διοργανωτές του Indian Wells ανακοίνωσαν πως στο τουρνουά που θα γίνει τον Μάρτιο (10-20/3), θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι παίκτες είναι εμβολιασμένοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter