Τζόνσον για χαλάρωση μέτρων: Μην τα τινάξουμε τώρα στον αέρα παιδιά

Τζόνσον για χαλάρωση μέτρων: Μην τα τινάξουμε τώρα στον αέρα παιδιά

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες “να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση” ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών της καραντίνας αύριο Σάββατο με βάση την οποία θα ανοίξουν και πάλι οι παμπ για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από τρεις μήνες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC και στον δημοσιογράφο Νικ Φεράρι την παραμονή της επαναλειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων ο Τζόνσον έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Οι επικριτές του έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα έπρεπε να ανοίξει αύριο ο χώρος της εστίασης, τα ξενοδοχεία, τα κομμωτήρια και οι κινηματογράφοι, ενώ η αστυνομία έχει διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν ενισχύσεις που θα περιπολούν ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

“Αύριο θα βρεθούμε στο τρίτο στάδιο του σχεδίου που ανακοίνωσα στις 10 Μαϊου, το οποίο θεωρώ ότι όλοι ή πολλοί αντιλήφθηκαν και τήρησαν πολύ πιστά και πολύ στενά. Και επειδή οι πολίτες τήρησαν το σχέδιο μπορούμε τώρα να ανοίξουμε προσεκτικά και επιφυλακτικά τον τομέα της εστίασης και τον ξενοδοχειακό τομέα αύριο. Και το μήνυμά μου προς τους πολίτες είναι να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση και να φροντίσουν να πάει καλά”, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση επέλεξε ένα Σάββατο για να ανοίξουν οι παμπ ο Τζόνσον απάντησε ότι ήλπιζε πως είναι μια “λογική περίοδος” και ότι αν άλλαζε την ημέρα και επέλεγε την Δευτέρα δεν θα είχε μεγάλη διαφορά.

Όταν πιέστηκε από τον Νικ Φεράρι να απαντήσει αν η απόφαση βασίζεται στην προσδοκία, ο Τζόνσον το αντέκρουσε λέγοντας ότι βασίστηκε σε επιστημονικά στοιχεία.

“Μην τα τινάξουμε τώρα στον αέρα παιδιά”, είπε ο Τζόνσον ότι είναι το μήνυμά του προς τον λαό.

Αργότερα ο Τζόνσον αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου θα προειδοποιήσει την χώρα “ότι ακόμη δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο” και ότι θα επανέλθουν αυστηροί περιορισμοί αν αυξηθούν τα κρούσματα του ιού με την χαλάρωση της καραντίνας που είχε επιβληθεί λόγω του κορονοϊού.

Ερωτηθείς γιατί κρίθηκε ασφαλές να ανοίξει και πάλι ο ξενοδοχειακός τομέας, αλλά όχι τα θέατρα, ο Τζόνσον απάντησε “θα πρέπει να φθάσουμε σε ένα στάδιο που να μπορούν (οι ηθοποιοί) να παίζουν με ασφάλεια”.

Η κυβέρνηση θέλει να “διασφαλίσει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες στη διάρκεια της κρίσης”, είπε. “Μπορείτε να εντοπίσετε πολλές αντιφάσεις”, σχολίασε.

Όπως αποκάλυψε στον ραδιοσταθμό ο Τζόνσον, η ημερομηνία που θα ανοίξουν και πάλι τα γυμναστήρια “είναι σε περίπου δύο εβδομάδες”.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον πατέρα του, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα παρά την ταξιδιωτική οδηγία για τις διεθνείς μετακινήσεις, και απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στον ίδιο. “Θεωρώ ότι γι αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter