Τζόρνταν για Φλόιντ: «Θλιμμένος και οργισμένος, αρκετά ως εδώ»!

Τζόρνταν για Φλόιντ: «Θλιμμένος και οργισμένος, αρκετά ως εδώ»!

Στις φωνές μαύρων αθλητών που απαιτούν κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων προστέθηκε αργά τη νύχτα η ισχυρότερή όλων.

Ο πολύς Μάικλ Τζόρνταν έκανε επίσημη δήλωση-καταπέλτη, διαψεύδοντας έμπρακτα όσους τον θεωρούν αδιάφορο περί την πολιτική και υπερβολικά διπλωμάτη.

“Είμαι βαθιά θλιμμένος και αισθάνομαι πόνο και καθαρή οργή”, ξεσπάθωσε ο Τζόρνταν. “Βλέπω παντού γύρω μου οδύνη, θυμό και αγανάκτηση. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταγγέλλουν τον ενσωματωμένο στην κοινωνία μας ρατσισμό. Αρκετά ως εδώ. Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι αντιδράσεις δείχνουν ότι είμαστε ενωμένοι και δεν μπορεί κανένας να μας διχάσει. Οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη, να προσφέρουμε χείρα βοηθείας ο ένας τον άλλο και να μην γυρίσουμε ποτέ την πλάτη στην ασύδοτη βία”.

Ο 57χρονος Τζόρνταν μίλησε ευθέως για ανατροπή του Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. “Να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να απαιτήσουμε ευθύνες”, είπε. “Να δρομολογήσουμε με πίεση προς τους ηγέτες μας την αλλαγή της νομοθεσίας, ειδάλλως να προκαλέσουμε συστημικές αλλαγές με την ψήφο μας. Ο καθένας από μας είναι κομμάτι της λύσης και με τη δύναμή μας μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για όλους. Η καρδιά μου βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του Τζορτζ Φλόιντ και των αμέτρητων άλλων που δολοφονήθηκαν άκαρδα με πράξεις ρατσισμού και αδικίας”.

Ο θρύλος των 6 πρωταθλημάτων των Σικάγο Μπουλς είναι σήμερα ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς στη συντηρητική Πολιτεία της Νορθ Καρολάινα.

Νωρίτερα είχε μιλήσει στους Τάιμς του Λος Άντζελες ένας άλλος κολοσσός του NBA, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

“Ο ρατσισμός στην Αμερική είναι όπως η σκόνη”, είπε. “Είναι πάντοτε παρών και τον αναπνέουμε, αλλά δεν τον βλέπουμε, παρά μόνο όταν μπει στο δωμάτιο το φως”.”Οι διαδηλώσεις χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων. Δεν μου αρέσει να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών και εμπρησμούς. Ωστόσο, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο”, πρόσθεσε ο 73χρονος παλαίμαχος σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς.

“Πολλοί μαύροι έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν το κάνουν για περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν, να αναπνεύσουν”, κατέληξε.

Ανάμεσα στους σύγχρονους άσσους του NBA που έκαναν δηλώσεις υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter