Τζούλιαν Ασάνζ: Δείτε τη στιγμή της σύλληψης – Αγνώριστος προσπαθούσε να μιλήσει (Video)

Τζούλιαν Ασάνζ: Δείτε τη στιγμή της σύλληψης – Αγνώριστος προσπαθούσε να μιλήσει (Video)

Αγνώριστος και εμφανώς καταπονημένος φαίνεται ο Τζούλιαν Ασάνζ την ώρα που οι βρετανοί αστυνομικοί τον μεταφέρουν από την πρεσβεία του Ισημερινού στην κλούβα.

Ο ιδρυτής των wikileaks επί επτά χρόνια ζούσε μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο κάνοντας χρήση του ασύλου που του είχε παραχωρήσει η χώρα.

Την ώρα που καταγράφει η κάμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ προσπαθεί να φωνάξει : Δεν παραδόθηκα

Ο ιδρυτής του WikiLeaks είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου διενεργούνταν έρευνες της δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα του χορήγησε άσυλο. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο από τις σουηδικές αρχές, αλλά η βρετανική αστυνομία είχε δηλώσει πως θα συλλάβει τον Ασάνζ τη στιγμή που θα βγει από την πρεσβεία, διότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του όταν ζήτησε άσυλο.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του ότι ο σκοπός των διώξεων σε βάρος του είναι εντέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει σκοπό να τον προσαγάγει σε δίκη διότι αποκάλυψε δεκάδες χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

https://twitter.com/RTUKnews/status/1116276959531667457

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter