Τζουμάκας για Βαλυράκη: Τους ήρωες είναι δύσκολο να τους αποχαιρετάς

Τζουμάκας για Βαλυράκη: Τους ήρωες είναι δύσκολο να τους αποχαιρετάς

Το δικό του μήνυμα για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη έστειλε μέσω δήλωσής του ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Ο Σήφης είναι μέρος της ζωής μου όπως και πολλών αγωνιστών για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», επισημαίνει ο κ. Τζουμάκας, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως «ριζοσπάστη, δημοκράτη και αγωνιστή», ο οποίος «από τους χαλεπούς καιρούς ήταν ήδη στη θέση των ηρώων ως άνθρωπος και ως Έλληνας πατριώτης».

Η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν Ήρωας. Αδυνατώ να τον αποχαιρετήσω. Τους ήρωες είναι δύσκολο , είναι μεγάλος ο πόνος , δεν τους αποχαιρετάμε. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μνήμης μας και της απόδοσης τιμής .

Ο Σήφης είναι μέρος της ζωής μου όπως και πολλών αγωνιστών για την ελευθερία , τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο υπόδειγμα για το τι σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι υποκείμενο σχέσεων και ότι ασκεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις Αξίες. Άμεσα, αποφασιστικά .

Όσοι περάσαμε από το ΕΑΤ ΕΣΑ με τις εικονικές εκτελέσεις και την ανείπωτη βία ξέρουμε τι σημαίνει παίρνω την ευθύνη και τι σημαίνει το έμπρακτα. Χωρίς τη γνωστή λογική του να καταγγέλλω, να κάνω δηλώσεις, ανακοινώσεις, σχόλια και προπαγάνδα γιατί αδυνατώ να πάρω πρωτοβουλίες και να δημιουργήσω γεγονότα.

Ο Σήφης απέδρασε δυο φορές και δεν ανέμενε σαν το Σωκράτη για να πιεί το κώνειον. Δυνατός και ευφυής , νίκησε όλους τους απολογητές και τους φοβισμένους .

Ριζοσπάστης, δημοκράτης, αγωνιστής. Από τους χαλεπούς καιρούς ήταν ήδη στη θέση των Ηρώων ως Άνθρωπος και ως Έλληνας Πατριώτης.

Υ.Γ . Η κριτική και στην άσκηση των καθηκόντων του Σ.Βαλυράκη αποτελεί δικαίωμα .Ωστόσο όσοι νομίζουν ότι αποτελούν τους ΣΥΝΕΠΕΙΣ με την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των αγώνων ( Όπως το χρόνιο κακέκτυπο της αναπαράστασης της κατάληψης του κτηρίου του Πολυτεχνείου μετά τη Μεταπολίτευση) ας σκεφθούν ότι είναι άλλο η συμμετοχή , άλλο η τιμή και άλλο η αναπαράσταση αγώνων που παρομοιάζουν με θρησκευτικές τελετές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter