Τζουμάκας: Ποιος νεοφιλελεύθερος ή κρετίνος διώκει τον Λαφαζάνη;

Τζουμάκας: Ποιος νεοφιλελεύθερος ή κρετίνος διώκει τον Λαφαζάνη;

Με αφορμή τη δίωξη του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, μέσω της διαδικασίας που κίνησε η Εισαγγελία Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και κλήση σε απολογία από το «τμήμα Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο Στέφανος Τζουμάκας έκανε μια ιδιαίτερα καυστική δήλωση.

«Με το Παναγιώτη Λαφαζάνη είμαστε συγκρατούμενοι στη δικτατορία .Μας συνδέουν κοινοί αγώνες για τη Δημοκρατία , τη Δικαιοσύνη και για την Ανεξαρτησία της χώρας .

Το ερώτημα μου είναι ποιος νεοφιλελεύθερος , κρετίνος , ή προβοκάτορας κίνησε τη διαδικασία από την Εισαγγελία Αθηνών με παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση και κλήση σε απολογία τον Παναγιώτη από το τμήμα …<<Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος >> της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής!

Ξαναρωτάω ποιος νεοφιλελεύθερος, κρετίνος ή προβοκάτορας;; Στέφανος Τζουμάκας

Ο Φώτης Κουβέλης, τότε βουλευτής του Συνασπισμού αναφέρθηκε στο κοινοβούλιο λέγοντας ότι Τμήματα Προστασίας Κράτους-Πολιτεύματος βρίσκονται «σε κράτη με μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα, αποκλειστικά στην Κεντρική Αμερική και την Ανατολική Αφρική». ΚΑΙ με το ερώτημα «Ποιο είναι το αντικείμενο του εν λόγω τμήματος και ποιοι οι κίνδυνοι που η ΓΑΔΑ κρίνει ότι αντιμετωπίζει το Κράτος και το Πολίτευμα για να δικαιολογεί την ύπαρξή του»;

Ποιο είναι αυτό το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, που καλεί τον Λαφαζάνη σε απολογία;

Μα, αυτό που έχει ως έργο την παρακολούθηση και ποινικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας. Που οι αρμοδιότητές του ορίστηκαν από τον δεύτερο μνημονιακό χρόνο, για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις.

Διαβάζουμε στο Προεδρικό Διάταγμα 42/2011, άρθρο 19, στο ΦΕΚ 108/Α/10-5-2011:

“Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. καθώς και με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας”.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter