Μαγεία στα υπόγεια ποτάμια

Τζουμέρκα: Μια βόλτα στα μοναδικά σπήλαια της περιοχής (Video)

Ο "Πρωτέας" πραγματοποίησε αποστολή στα Τζουμέρκα από 01 εώς 05 Ιουλίου στα Αθαμανικά όρη. Το επίκεντρο της έρευνας ήτανε το ορεινό χωριό Ματσούκι, γύρω από το οποίο βρέθηκαν 3 ανεξερεύνητα σπήλαια, όλα υπόγεια ποτάμια ενεργά και μη.

Η διαμονή έγινε στη μονή Βύλιζας και συμμετείχαν 13 σπηλαιολόγοι από τρεις διαφορετικούς συλλόγους. Τον Πρωτέα που διοργάνωσε και την αποστολή, την ΕΣΕ ΤοΤΒΕ και το Χείρων από το Βόλο.

Επιπρόσθετα τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν το τουριστικά αξιοποιημένο σπήλαιο της Ανεμότρυπας και χαρτογράφησαν τη μονή Κηπίνας πριν τους Καλαρρύτες καθώς και το σπήλαιο του Κατσαντώνη στους Μελισσουργούς.

Έγινε επίσης έρευνα σε μία περιοχή στα 1900 μέτρα υψόμετρο στον ορεινό όγκο της Κακαρδίτσας, όπου βρέθηκαν μερικά μικρά βάραθρα με λίγο χιόνι στο εσωτερικό τους.Τέλος πραγματοποιήθηκε υποβρύχια σπηλαιοεξερεύνηση στο υπόγειο ποτάμι της Κηπίνας.

Βίντεο από την αποστολή: 

Πηγή: epirusgate

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.