U.S. Open: Προελαύνει η Σάκκαρη, βλέπει τελικό!

U.S. Open: Προελαύνει η Σάκκαρη, βλέπει τελικό!

Σε μονοπάτι δόξας βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έφτασε στα ημιτελικά του U.SOpen στη Νέα Υόρκη με τον θρίαμβο επί της Τσέχας Καρολίνα Πλίσκοβα (6-4, 6-4) και μάλιστα θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στον σαββατιάτικο τελικό.

Τo τελευταίο εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει η καταπληκτική Σάκκαρη για να φτάσει στον τελικό είναι μία 18χρονη τενίστρια από τη Βρετανία, η Έμμα Ραντουκάνου, νούμερο 150 στον Κόσμο! Η Ραντουκάνου, γεννημένη στις 13 Νοεμβρίου 2002, απέκλεισε στον προημιτελικό την Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς με 6-3, 6-4.

Ο ημιτελικός Σάκκαρη-Ραντουκάνου θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά το φινάλε του πρώτου ημιτελικού, που αρχίζει στις 2 π.μ. στο γήπεδο «Άρθουρ Ας». Σε αυτόν θα αναμετρηθούν η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, που ξεκίνησε από το 2 του ταμπλό, με την 19χρονη Καναδέζα Λέιλα Φερνάντες (νούμερο 73 στον Κόσμο).

«Είμαι χαρούμενη για το σερβίς μου, για τις επιστροφές, για όλα, είμαι άφωνη, δεν ξέρω τι να πω», είπε η Μαρία, μέσα σε θερμό χειροκρότημα. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και πολλοί Έλληνες. «Πιστεύω στον εαυτό μου, εμπιστεύομαι το παιχνίδι μου, θα σας δω όλους αύριο»!

Η 26χρονη Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά το ματς και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, ενώ πέτυχε το κρίσιμο μπρέικ στα μισά του δεύτερου σετ (στο 3-3), προστάτευσε το σέρβις της σε απόλυτο βαθμό στον ημιτελικό και έφτασε στη νίκη σαν να βρισκόταν σε προπόνηση. Μάλιστα έχασε δύο match point στο 5-4 πριν τελειώσει τον αγώνα. Η Πλίσκοβα είναι το νούμερο 4 στον Κόσμο.

H νίκη της Σάκκαρη -αξίας  475.000 δολαρίων- την ανέβασε στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, επίδοση που αποτελεί …πανελλήνιο ρεκόρ για τις γυναίκες. Η Λένα Δανιηλίδου είχε φτάσει μέχρι το 14 στη λίστα της ΑΤΡ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο νούμερο 3 στους άνδρες, αλλά έχει αποκλειστεί στο U.SOpen.

Θυμίζουμε ότι η Σάκκαρη έφτασε πέρυσι μέχρι τα ημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός» στο Παρίσι, όπου απείχε έναν πόντο από την πρόκριση στον τελικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter