UEFA: Δύο δις θα μοιράσει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!

UEFA: Δύο δις θα μοιράσει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Ποσό μεγαλύτερο από 2 δις ευρώ μοιράζει για ακόμα μία χρονιά η UEFA στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ!

Σύμφωνα με όσα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από το συνολικό ποσό των 2,04 δισεκατομμυρίων θα αφαιρεθούν 523 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για τις οργανωτικές δαπάνες και για διάφορες πληρωμές αλληλεγγύης.

Οι 32 σύλλογοι που θα αγωνιστούν στην φάση των ομίλων θα πάρουν η κάθε μία από 15,25 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε νίκη που κάνουν θα παίρνουν 2,75 εκατ. και 900 χιλιάδες για κάθε ισοπαλία.

Οι 16 ομάδες που θα καταφέρουν να προκριθούν από τους ομίλους θα πάρουν μπόνους 9,5 εκατ. και οι οκτώ που θα περάσουν στον προημιτελικό γύρο θα βάλουν στα ταμεία τους άλλα 10,5 εκατ.

Η τετράδα των ημιτελικών θα εισπράξει 12 εκατομμύρια ευρώ κι αυτές που θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης θα λάβουν από 15 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, η ομάδα που θα φορέσει το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα πάρει άλλα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους.

Μάλιστα, θα υπάρχει κι ένα συγκεκριμένο ποσό που θα δίνεται σε κάθε ομάδα για την συμμετοχή της στα προκριματικά (μετέχουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) της διοργάνωσης και θα είναι κοντά στο ένα εκατ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter