UEFA: «Να ισχύσουν αθλητικά κριτήρια για το Champions και το Europa League»

UEFA: «Να ισχύσουν αθλητικά κριτήρια για το Champions και το Europa League»

Την οδηγία για «αμιγώς αθλητικά κριτήρια» στην επιλογή των ομάδων που θα αγωνιστούν στο επόμενο Champions και Europa League έστειλε στα μέλη της η UEFA, εφ’ όσον αποδειχθεί αδύνατη η ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν.

Ωστόσο, η ερμηνεία της παραπάνω ντιρεκτίβας (που προκύπτει από το Άρθρο 4 του καταστατικού της UEFA) εναποτίθεται στη διακριτική ευχέρεια κάθε λίγκας.

«Πρέπει να διέπεται από αρχές αντικειμενικές, διαφανείς και δίχως αποκλεισμούς», διευκρινίζεται στη σχετικό ανακοινωθέν. Η UEFA παρακινεί τις εθνικές Λίγκες και Ομοσπονδίες να βρουν τρόπο ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, με διαφορετικούς έστω τρόπους.

Κάποιες χώρες, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, αποφάσισαν ήδη να κατεβάσουν τα ρολά, αφήνοντας τις απονομές για αργότερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής Sun, πιθανότερο κριτήριο πρόκρισης είναι η ειδική βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας με βάση τις επιδόσεις των ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Στην Αγγλία προηγούνται κατά σειρά οι Μάντσεστερ Σίτι (τιμωρημένη ωστόσο με διετή αποκλεισμό), Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Λέστερ. Στη Γερμανία, ιθύνοντες της Μπουντεσλίγκα δήλωσαν έτοιμοι για επανέναρξη του πρωταθλήματος ακόμα και στις 9 Μαϊου εφ’ όσον ανάψει η κυβέρνηση το πράσινο φως.

Η UEFA ανακοίνωσε επίσης ότι το εξ αναβολής Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2021 θα ονομάζεται μολαταύτα «Εuro 2020» για εμπορικούς λόγους. Το αντίστοιχο Εuro των γυναικών, που ήταν να διεξαχθεί στην Αγγλία το 2021, μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2022.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter