UEFA: Περιοριστικά μέτρα στην Μαρσέιγ για παραβάσεις του FFP

UEFA: Περιοριστικά μέτρα στην Μαρσέιγ για παραβάσεις του FFP

Στο στόχαστρο της UEFA είχε μπει από καιρό η Μαρσέιγ για παραβιάσεις τους FFP του οικονομικού πλάνου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που θέλει περίπου ισοσκελισμένα τα έσοδα και τα έξοδα των ομάδων. Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις η Μαρσέιγ δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play και χθες (19/6) έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες».

Η γαλλική ομάδα θα πληρώσει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για συνεχείς παραβιάσεις του FFP και εκτός αυτού θα κληθεί να πληρώσει ακόμη 4 εκατ. αν δεν φθάσει σε ισοζύγιο μέχρι το 2023. 

Η διοίκηση του συλλόγου δεσμεύτηκε ότι θα εξορθολογήσει το μισθολογικό κόστος πράγμα που σημαίνει ότι οι ζημιές για τη σεζόν 2019-2020 δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2021 και μετά, ο σύλλογος δεν πρέπει να έχει την παραμικρή ζημιά. 

Ομως η UEFA προχώρησε και σε άλλα περιοριστικά μέτρα για την ομάδα της Μασσαλίας με πιο σημαντικό ότι θα έχει την σεζόν 2020-21 ρόστερ μέχρι 25 παίκτες εφόσον δεν βγει στην Ευρώπη. Η Μαρσέιγ δέχθηκε τον περιορισμό γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να βρει μέσα στο φετινό καλοκαίρι περίπου 50 εκατ. ευρώ από πωλήσεις παικτών για να έρθει ο ισολογισμός στα ίσα του…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter