UEFA προς FIFA: «Ξεκαθαρίστε πότε ένα χέρι είναι πέναλτι»

UEFA προς FIFA: «Ξεκαθαρίστε πότε ένα χέρι είναι πέναλτι»

Eπιστολή με παραλήπτη τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ζητώντας να υπάρξει στον κανονισμό για το χέρι μεγαλύτερη «ευελιξία» από τους διαιτητές, απέστειλε η UEFA.

Στην επιστολή, σύμφωνα με την Associated Press, η UEFA ζητάει από την FIFA να δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή οι διαιτητές στις περιπτώσεις όπου υπάρχει χέρι, ώστε να μην τιμωρούνται άδικα οι παίκτες, ειδικά σε περιπτώσεις μέσα στην περιοχή όπου συνήθως καταλογίζονται πέναλτι ακόμη και σε ακούσια επαφή.

Όπως τονίζει η UEFA «είναι απαραίτητο να ορίσουμε αυστηρά τις περιπτώσεις στις οποίες η φάση επηρεάζεται από το χέρι ή τον ώμο, το οποίο είναι πραγματικά ακανόνιστο. Υπήρξαν πολλές άδικες αποφάσεις και ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί η απογοήτευση και η ταλαιπωρία στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η μπάλα χτυπά στο χέρι ή τον ώμο των παικτών και είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά και, επειδή τις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο, δεν πρέπει να τιμωρείται με υπερβολικό τρόπο. Επί του παρόντος, αυτή η κατάσταση αποφασίζει τα αποτελέσματα των αγώνων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter