UEFA: Προτεραιότητα στα εθνικά πρωταθλήματα

UEFA: Προτεραιότητα στα εθνικά πρωταθλήματα

Η αγωνία κορυφώνεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σχετικά με την τηλε-διάσκεψη της ερχόμενης Τρίτης, όπου η UEFA και οι Ομοσπονδίες-μέλη της καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη τόσο των εθνικών πρωταθλημάτων όσο και για εκείνη του Euro 2020…

Πολλές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι στην τηλεδιάσκεψη θα ακουστεί το σχέδιο να δοθεί πρώτα το βάρος στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων και μετά να βρεθεί η λύση για τις διοργανώσεις του Champions και Europa League, αλλά και για το τουρνουά του EURO 2020.

Ένα υπαρκτό σενάριο λέει πως το τουρνουά των 24 ομάδων του Euro 2020, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε 12 χώρες από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου θα μπορούσε να πάει πίσω κατά έναν χρόνο, γεγονός που θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τα εθνικά πρωταθλήματα να τελειώσουν τις σεζόν.

Η διοικούσα αρχή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που εκπροσωπεί τις εγχώριες διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο επίκεντρο και ήδη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «είναι πολύ σημαντικό οι εγχώριοι διαγωνισμοί να ολοκληρωθούν αυτή τη σεζόν, ώστε να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό στερέωμα».

«Αυτή η κρίση προκαλεί επίσης πολύ σοβαρές αθλητικές και οικονομικές συνέπειες σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο άθλημα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την UEFA και άλλους ενδιαφερόμενους για να βρούμε με εποικοδομητικό τρόπο κοινές λύσεις σε όλα αυτά τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του Euro 2020».

Το Euro 2020 αντιμετωπίζει ήδη το πρόβλημα ότι τα εναπομένοντα πριμοδοτούμενα πλέι-οφ για το τουρνουά, με 16 ομάδες που αγωνίζονται για τέσσερις θέσεις, έχουν προγραμματιστεί για τις 26 και 31 Μαρτίου.

Η FIFA συνέστησε όλα τα διεθνή παιχνίδια στην περίοδο αυτή να αναβληθούν. Δήλωσε επίσης ότι οι κανόνες που συνήθως υποχρεώνουν τους συλλόγους να απελευθερώνουν παίκτες για αγώνες εθνικής ομάδας δεν θα ισχύουν για τα επερχόμενα διεθνή παράθυρα τον Μάρτιο – Απρίλιο.

Πολλές από τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτά τα παιχνίδια έχουν ήδη ζητήσει αναβολές και οι αγώνες δεν θα είναι βιώσιμοι χωρίς τη συνεργασία των συλλόγων. Η UEFA αναμένεται να λάβει απόφαση πριν ή μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter