UEFA: «Στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ η Ολιστική Μελέτη» – Δυσαρέσκεια Αυγενάκη

UEFA: «Στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ η Ολιστική Μελέτη» – Δυσαρέσκεια Αυγενάκη

Με πρωτοβουλία του Λ. Αυγενάκη έγινε συζήτηση, για την «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο ο υφυπουργός αθλητισμού την «πάτησε». Κι αυτό διότι δεν άκουσε ότι προσδοκούσε. Ο εκπρόσωπος της UEFA Λούκα Νίκολα υποστήριξε ότι η έγκριση της Ολιστικής Μελέτης είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ, ενώ επισήμανε ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες έχουν διαφωνίες για διατάξεις του νόμου που προσφάτως ψηφίστηκε στη Βουλή, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αυγενάκη ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο!

«Το περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης αποτελεί σύσταση. Ισχυρή σύσταση. Βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ. Έτσι διασφαλίζεται και το ότι υπάρχει ανεξαρτησία της ΕΠΟ», τόνισε αρχικά στη τοποθέτηση του ο ξένος αξιωματούχος. Και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την ελληνική ομοσπονδία, χέρι χέρι. Ώστε όλα αυτά να υλοποιηθούν απολύτως. Στις 19 Ιουλίου, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα κληθεί να λάβει απόφαση. Για εμάς οι προτάσεις αυτές είναι υψίστης σημασίας. Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα μπουν νέες φωνές, αλλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχει πάλι την πλειοψηφία. Θα ενισχυθεί και η σύνθεση και τα προνόμια της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο CEO θα αναλάβει τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Πρέπει να αναφερθώ όμως και στον αθλητικό Νόμο, που κατ’ επανάληψη αλλάζει τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν διατάξεις που ως ένα βαθμό συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο. Η ΕΠΟ έχει την υποχρέωση να λειτουργεί ανεξάρτητα και να μην δέχεται επιρροές από τρίτους. Ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Αυγενάκη για να γίνει μια συνάντηση. Το βασικό πρόβλημα είναι το μητρώο αθλητικών σωματείων, η αναδρομική ισχύς σε κάποιες διατάξεις και το θέμα των προπονητών. Η συνάντηση πιθανότατα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Ο Λ. Αυγενάκης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τα λόγια του Νίκολα και είπε: «Θα περίμενα περισσότερες και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών φορέων, όπως την UEFA. Θα ήθελα περισσότερη ουσία και όχι την μπάλα στην κερκίδα γιατί κάπως έτσι ένιωσα… Ακούσαμε ευχολόγια από τον εκπρόσωπο των FIFA-UEFA».

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία από τη συζήτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα στο ίντερνετ και δεν μπορούσε να συνδεθεί για να τοποθετηθεί. Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, σχολίασε πως, «όταν συζητάμε ένα θέμα που αφορά την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έπρεπε ο κ. Ζαγοράκης να είχε φροντίσει να είναι παρών ή έστω να είναι σε μέρος που θα έχει καλή πρόσβαση στο δίκτυο». Όταν ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΕΠΟ, κατάφερε να συνδεθεί προς το τέλος της συζήτησης, αρκέστηκε να πει πως τον βρίσκει σύμφωνο «το μεγαλύτερο μέρος των διατάξεων της Ολιστικής Μελέτης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter