UEFA: Τιμωρία 10 αγωνιστικών στον Κουντέλα της Σλάβια για ρατσιστική συμπεριφορά

UEFA: Τιμωρία 10 αγωνιστικών στον Κουντέλα της Σλάβια για ρατσιστική συμπεριφορά

Αμείλικτη σε θέματα ρατσιστικών συμπεριφορών η UEFA, έριξε βαριά καμπάνα 10 αγωνιστικών στον Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια Πράγας, για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Γκλεν Καμάντα της Ρέιντζερς κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League στο «Άιμπροξ» της Γλασκώβης στις 18 Μαρτίου.

Ο παίκτης της Σλάβια τιμωρήθηκε γιατί αποκάλεσε τον Καμάντα «γ… μαϊμού» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, πάντως, δέχθηκε και ο Καμάντα ο οποίος μετά το τέλος του ματς επιτέθηκε με γροθιές στον Κουντέλα, οργισμένος από τη συμπεριφορά του Τσέχου.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας πείστηκε από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ότι ο Κουντέλα χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και γι’ αυτό του επέβαλε την προβλεπόμενη ποινή σύμφωνα με το άρθρο 14 του πειθαρχικού κώδικα περί προσβολής “ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενός ατόμου ή ενός συνόλου ατόμων υπό οποιαδήποτε σκοπιά, συμπεριλαμβανομένων χρώματος στο δέρμα, φυλής, θρησκείας, καταγωγής, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ταυτόχρονα, όμως, τιμώρησε τον Καμαρά με 3 αγώνες επειδή επιτέθηκε στον Κουντέλα με γροθιές στο πρόσωπο, έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα, στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του γηπέδου της Γλασκώβης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter