UEFA: «Το Euro θα γίνει οπωσδήποτε»

UEFA: «Το Euro θα γίνει οπωσδήποτε»

«To Euro 2020 θα διεξαχθεί οπωσδήποτε το ερχόμενο καλοκαίρι», δηλώνει ο νέος ιατρικός σύμβουλος της UEFA, λοιμωξιολόγος Ντάνιελ Κοχ. «Δεν υπάρχει απευκταίο σενάριο, παρά μόνο σενάρια ρεαλιστικά ή και ευοίωνα».

Το σχέδιο της UEFA παραμένει ίδιο με το αρχικό, δηλαδή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε 12 χώρες. Οι συνδιοργανώτριες έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν τρία διαφορετικά σενάρια σε ό,τι αφορά την παρουσία θεατών: 100% ή 20% ή 20-30% της χωρητικότητας των σταδίων.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει σενάριο με διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα επιτραπεί να ταξιδέψουν φίλαθλοι σε τρίτες χώρες. «Παραείναι νωρίς για να το πούμε», δήλωσε ο Κοχ.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Απριλίου, αλλά θα δοθεί περιθώριο ευελιξίας μερικών εβδομάδων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο 65χρονος Ντάνιελ Κοχ προσλήφθηκε από την UEFA στα τέλη Ιανουαρίου, αφού θεωρήθηκε άνθρωπος κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελβετία.

Οι ημερομηνίες που έχουν επιλεγεί για το Euro είναι από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2021.

Η τελική φάση έχει οριστεί να διεξαχθεί στο Λονδίνο και ο εναρκτήριος αγώνας στη Ρώμη, η οποία θα φιλοξενήσει και έναν προημιτελικό. Οι υπόλοιποι θα γίνουν στο Μόναχο, στο Μπακού και στην Αγία Πετρούπολη.

Οι υπόλοιπες έδρες είναι η Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, το Δουβλίνο, το Μπιλμπάο, η Γλασκώβη και η Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με ακριτομυθίες, πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει το Euro σε μία μόνο χώρα, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι και οι περιορισμοί. «Η UEFA το σκέφτεται», δήλωσε πρόσφατα ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter