UEFA: «Ξύπνησε» και ξεκινάει έρευνα για τις τούρκικες προκλήσεις

UEFA: «Ξύπνησε» και ξεκινάει έρευνα για τις τούρκικες προκλήσεις

Κάλιο αργά παρά ποτέ… 

Οι πιέσεις των Ευρωπαίων για τη μη αντίδραση της UEFA απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις από πλευράς εθνικής Τουρκίας και των οπαδών της που στηρίζουν την στρατιωτική εισβολή της χώρας τους στη Συρία, έφεραν αποτέλεσμα και «ξύπνησαν» την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που είχε πάθει αφωνία τις τελευταίες ημέρες όταν και ξεκίνησαν οι τούρκικες προκλήσεις. Η UEFA λοιπόν αποφάσισε την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, σχετικά με τους στρατιωτικούς πανηγυρισμούς των Τούρκων ποδοσφαιριστών.

Στο μικροσκόπιο της Νιόν μπαίνουν τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Τουρκίας με Αλβανία και Γαλλία, για τα προκριματικά του Euro 2020 με αφορμή τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των Τούρκων διεθνών, που έστειλαν έτσι μηνύματα υποστήριξης στα στρατεύματα της χώρας τους για την εισβολή στη βόρεια Συρία και τον βομβαρδισμό των Κούρδων. Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει ότι έχει ήδη διοριστεί επιθεωρητής για να την έναρξη πειθαρχικών ερευνών και οι πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της έρευνας θα δοθούν τις προσεχείς ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι χθες (15/10) ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, με επιστολή του ζήτησε από την UEFA να πάρει από την Κωνσταντινούπολη τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι προγραμματισμένος να γίνει εκεί τον Μάιο του 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter