Unfair Σακελλαροπούλου: Μπροστά πηγαίνει ο Κυριάκος και πίσω η Μαρέβα

Unfair Σακελλαροπούλου: Μπροστά πηγαίνει ο Κυριάκος και πίσω η Μαρέβα

Με οικογενειακό… πρωτόκολλο Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου η παρουσία του Πάπα στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να υποδέχτηκε τον Πάπα Φραγκίσκο στο κεφαλόσκαλο του Προεδρικού Μεγάρου «όπως ορίζει το πρωτόκολλο», όμως φαίνεται πως εκεί εξαντλήθηκε και η τήρησή του το περασμένο Σάββατο, όπου σημειώθηκε μία πρωτοφανής απρέπεια σε βάρος της πολιτειακής ιεραρχίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έγινε δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου το περασμένο Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο με τιμές αρχηγού κράτους. Εξού και οι αναφορές στην υποδοχή στο κεφαλόσκαλο, καθώς και στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Βατικανό. Επίσης, πριν την παράθεση της ομιλίας του, ο Πάπας είχε σύντομες ιδιωτικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και τον πρωθυπουργό, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες των δύο πρώτων ενώπιον των επιφανών προσωπικοτήτων της χώρας.

Εκεί ωστόσο, τον τρίτο και τον τέταρτο τη τάξει πολιτειακούς παράγοντες της χώρας περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς όπως διαπιστώνει κανείς και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εκδήλωση, ουδέποτε τηρήθηκε το πρωτόκολλο και τα όσα προβλέπει για τη θέση στην οποία θα έπρεπε να καθίσουν.

Τουναντίον, ενάντια σε κάθε πρωτόκολλο, εκεί όπου θα έπρεπε να κάθεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κάθισαν η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, και ο σύζυγος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Παύλος Κοτσώνης. Δύο πρόσωπα, δηλαδή, που δεν κατέχουν κάποιο αξίωμα που να δικαιολογεί την παρουσία τους στην πρώτη θέση των επίτιμων καλεσμένων, την ώρα που οι δύο σημαντικότεροι πολιτειακοί παράγοντες της χώρας, μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, βρέθηκαν να κάθονται στην άκρη, κόντρα στο πρωτόκολλο.

Η αλήθεια είναι πως και για τα δύο πρόσωπα, τον σύζυγο της Προέδρου της Δημοκρατίας και την σύζυγο του πρωθυπουργού, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται «εξαίρεση» στα όσα ορίζει το πρωτόκολλο. Αφενός, ο Κ. Μητσοτάκης έχει συγκεντρώσει πλήθος επικριτικών σχολίων σε περιπτώσεις όπως τη θέση της συζύγου του κατά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον πρώτο Σεπτέμβριο της θητείας του.

Αφετέρου η Κ. Σακελλαροπούλου έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο σειράς δημοσιευμάτων στο πρόσφατο παρελθόν, τα οποία κατακεραύνωναν τον σύζυγό της για την ανάμειξή του σε ζητήματα που δεν προκύπτουν από την ιδιότητά του ως απλός ιδιώτης. Χαρακτηριστική η περίπτωση της εξευτελιστικώς αναβληθείσας παρασημοφόρησης του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου, που προκάλεσε έναν πόλεμο διαρροών μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και υπουργείου Εξωτερικών, με τον ίδιο τον Π. Κοτσώνη να προκύπτει στο επίκεντρο της κριτικής που τον θέλει να επιχειρεί ακόμα και εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά τα παραπάνω κακά προηγούμενα, στην περίπτωση της επίσκεψης του Πάπα σημειώθηκε ένα μάλλον νέο «υψηλό», καθώς είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό επιλεκτικής παραβίασης του πρωτοκόλλου κατά την επίσκεψη αρχηγού κράτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter