Τένις: Η τρομερή Μαρία Σάκκαρη στις «8» του US Open, 2-1 την Αντρέσκου – «Πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες»

Τένις: Η τρομερή Μαρία Σάκκαρη στις «8» του US Open, 2-1 την Αντρέσκου – «Πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες»

Εντυπωσιακή η Μαρία Σάκκαρη μετά από τρομερή μάχη που κράτησε 3,5 ώρες, νίκησε με ανατροπή μάλιστα, τη Νο7 του κόσμου και την κάτοχο του 2019 του US Open, Καναδέζα Μπιάνκα Αντρέσκου, που μετρούσε σερί 10-0 νίκες, με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 6-3) και προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο του τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ηταν ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα δύο πρώτα σετ στις λεπτομέρειες. Το tweet του US Open λίγο πριν το φινάλε του 3ου σετ τα είπε όλα: «Δεν έχουμε λόγια για αυτό το παιχνίδι…»

Η Αντρέσκου (νικήτρια του US Open το 2019 και η οποία μετρούσε μέχρι σήμερα ένα σερί 10-0 νίκες) πήρε το πρώτο με 7-6 (7-2 στο τάι μπρέικ) και η Σάκκαρη απάντησε με νίκη στο δεύτερο σετ, επίσης 7-6 (νικώντας 8-6 στο τάιμ μπρέικ). Το τρίτο σετ κι ενώ η Καναδέζα ήταν μπροστά με 3-2 ένιωσε πόνους στο γόνατο της και αναγκάστηκε να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ. Επέστρεψε αλλά ήταν φανερό ότι πονούσε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Σάκκαρη και γύρισε το σετ προηγούμενη 4-3. Η Αντρέσκου προσπάθησε αλλά το γόνατο της δεν την άφησε να παίξει όπως μπορούσε κι έτσι η Μαρία πήρε το σετ με 6-3 (αφού πρώτα η Καναδέζα της έσβησε τρία σετ πόιντ) και μαζί την πρόκριση στις «8» για πρώτη φορά στην καριέρα της στο αμερικάνικο όπεν και 2η σε γκραν σλαμ.

Στον προημιτελικό η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα η οποία νίκησε την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-4).

«Πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες»

«Ήμουν προετοιμασμένη για ένα τάι μπρέικ στο τρίτο σετ, το είχα πει στον προπονητή μου. Από την στιγμή που ήρθε πιο εύκολα, μου κάνει. Λατρεύω αυτό το κορτ, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις εδώ, παίζω με το κοινό. Είναι τόσο καλό και για τις δυο μας, συγγνώμη, δεν έχω λόγια…» δήλωσε πανευτυχής η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της 2-1 επί της Μπιάνκα Αντρέσκου και την πρόκριση της στις «8» του US Open.

Στη συνέχεια η Μαρία τόνισε: «Ήξερα ότι έχασα το πρώτο σετ γιατί έκανα κάποια πράγματα λάθος, δεν ήμουν πολύ γενναία. Έπρεπε να το αλλάξω αυτό, ήθελα πολύ να κερδίσω. Συγγνώμη δυσκολεύομαι να μιλήσω. Ξέρετε, ήθελα πολύ να κερδίσω και τα έδωσα όλα. Έλεγα στον εαυτό μου να επικεντρωθώ στον εαυτό μου, είναι δύσκολο κάποιες φορές να παίζεις με τραυματισμένο αντίπαλο. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι μου, να είμαι γενναία και να κυνηγήσω τις μπάλες. Είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που παίζω βραδινό παιχνίδι».

Και κατέληξε: «Η μητέρα μου είναι πρώην παίκτρια, αλλά είναι η πιο αγχωμένη από κάθε άλλον στο box μου. Όταν την κοιτάζω δεν κοιτάει το court, αλλά προς τα κάτω, προσεύχεται μάλλον. Είναι πολύ ωραίο που την έχω εδώ, μαζί με την αδελφή μου. Πριν πω “ευχαριστώ” στο κοινό που έμεινε τόσο αργά, ελπίζω να μην αργήσετε αύριο στη δουλειά σας και έχω εγώ το πρόβλημα. Ευχαριστώ που μείνατε τόσο αργά, πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter