Βάρη: Νέες αποκαλύψεις για «μαφία του Μαυροβουνίου» – Παλιό μέλος της Wagner ένας από τους εκτελεστές

Βάρη: Νέες αποκαλύψεις για «μαφία του Μαυροβουνίου» – Παλιό μέλος της Wagner ένας από τους εκτελεστές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση της μαφίας του Μαυροβουνίου που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και στην Ελλάδα. Ένας από τους εκτελεστές της δολοφονικής επίθεσης στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα» στη Βάρη το 2020, ήταν μέλος της Wagner.

Συνολικά τέσσερα συμβόλαια θανάτου είχαν εκτελέσει τα μέλη της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ με τη συνδρομή και της Interpol

Την ίδια στιγμή καταγεγραμένη σε βίντεο (πηγή cnn.gr) είναι η στιγμή που η ομάδα των Σέρβων εκτελεστών κατευθύνεται στην ταβέρνα στην περιοχή της Βάρης και εκτελεί συμβόλαιο θανάτου δολοφονώντας δύο άνδρες μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους, ανάμεσά τους είναι και ο γνωστός στο οργανωμένο έγκλημα με το προσωνύμιο «γέρος» που συμμετείχε στην εκτέλεση.

Τα θύματα γνώριζαν ότι ήταν στόχος της συγκεκριμένης ομάδας και στην Αθήνα άλλαζαν συνεχώς σπίτια ενώ κινούνταν μόνο με ταξί. Στο σημείο της δολοφονίας οι Αρχές είχαν βρει 24 κάλυκες ενώ όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι και το θώρακα.

Καρέ καρέ οι Σέρβοι εκτελεστές όταν φτάνουν και αποχωρούν από τα Βλάχικα στη Βάρη 

Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη δράση των Σέρβων μαφιόζων που εκτέλεσαν 2 44χρονους Σλοβένους μαφιόζους στα Βλάχικα στη Βάρη, το 2020.

Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2020 είχαν εντοπίσει τους Σλοβένους ενώ γευμάτιζαν σε ταβέρνα στην Βάρη, και τους σκότωσαν μπροστά στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με το OPEN φαίνεται η ομάδα των Σέρβων να περνά από δρόμο, λίγο πριν βρεθεί έξω από την ταβέρνα και εκτελέσει τους Σλοβένους. Μετά από λίγο περνούν ξανά, τρέχοντας για να φύγουν.

 

Η εξάρθρωση της συμμορίας

Λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα των ερευνών, αναπτύχθηκε συνεργασία με την Europol και τις Αρχές Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, συστάθηκε Κοινή Ομάδα Έρευνας ενώ χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές – ψηφιακές έρευνες μεγάλης έκτασης και όγκου καθώς και ειδικές ανακριτικές πράξεις και αστυνομικές έρευνες. Την ίδια στιγμή η Europol έκανε μία παράλληλη έρευνα για το «σπάσιμο» διαδικτυακής εφαρμογής που χρησιμοποιείται από εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά ανά την υφήλιο.

Πρόκειται για την εφαρμογή με την ονομασία «SkyECC», η οποία σχεδιάστηκε από εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η εταιρεία τροποποιούσε τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστώντας σε αυτές την εφαρμογή. Κάθε συσκευή είχε ένα μοναδικό κωδικό Pin. Η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν «κρυφή» και τη γνώριζε αποκλειστικά ο χρήστης. Οι χρήστες της είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζαν οι ίδιοι».

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol είχαν συστήσει Κοινή Ομάδα Ερευνών, με την κωδική ονομασία «OTFLimit» κατά της «SkyECC» και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που είχαν ανταλλαγεί μέσω της εφαρμογής.

Όπως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τη Europol, ορισμένες από τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «SkyECC» σχετίζονται με τις δολοφονίες που είχαν γίνει στη Βάρη και στην Κέρκυρα.

Κατόπιν τούτου, υποβλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία αιτήματά Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας προς το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και έτσι χορηγήθηκαν στους Έλληνες αξιωματούχους δεδομένα της εφαρμογής «SkyECC», μέσω των οποίων περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η εκτέλεση των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

Τα 200 κιλά κοκαΐνης

Οπως προκύπτει, η «χασούρα» με την απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία, αποτέλεσε τη βασική αιτία που μια εγκληματική οργάνωση με έδρα στο Μαυροβούνιο, διασπάστηκε σε δύο αντίπαλες συμμορίες. Ετσι γεννήθηκε η αντιπαλότητα μεταξύ δύο από τις ισχυρότερες οργανώσεις της μαφίας του Μαυροβουνίου, «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Φώτιου Ντουίτση: 19 Ιανουαρίου 2020. Τέσσερις άνδρες μπαίνουν μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη. Οι στόχοι τους έτρωγαν με τις οικογένειές τους, ανάμεσα στους θαμώνες. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Άρχισαν να πυροβολούν μέσα στο μαγαζί, αδιαφορώντας για τον κόσμο τριγύρω.

Νεκροί τότε ήταν δύο αρχηγικά μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκαλιάρι» και μία γυναίκα τραυματισμένη από τα σκάγια.

Έξι μήνες αργότερα, 23 Ιουλίου του 20. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ταξίδεψαν με πλαστά διαβατήρια στον Χαλκούνα Κέρκυρας και εκτέλεσαν δύο Γιουγκοσλάβους μέσα στο αυτοκίνητό τους. Στο σημείο είχαν βρεθεί 29 κάλυκες.

Οι 4 άνδρες που έπεσαν νεκροί από τα χέρια τους στη χώρα μας ήταν ηγετικά και υποβοηθητικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα περιοχή του Μαυροβουνίου, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως και διώκονταν διεθνώς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο ένας για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Η διάσπαση

Η γνωστή εγκληματική οργάνωση χωρίστηκε το 2014 σε δύο ομάδες οι οποίες αργότερα ήταν αντίπαλες. Αιτία της διάσπασης ήταν η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία.

Έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 39 μέλη της οργάνωσης. Από αυτούς 8 θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα και 8 ως φυσικοί αυτουργοί. 17 είναι ήδη στη φυλακή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Κάλυπταν πάντα τα ίχνη τους. Φορούσαν μάσκες, περούκες, γάντια, στολές δυτών ενώ έκαιγαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και έκανα μέχρι και χημικό καθαρισμό στα καταλύματα που έμεναν.

Τα χτυπήματά τους ήταν καλά οργανωμένα και μελετημένα με μεγάλη ακρίβεια. Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν μέσα στα πιο κεντρικά μέρη, όπως η

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter