Βαριές «καμπάνες» για τους προέδρους της Γιουβέντους και της Νάπολι εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Βαριές «καμπάνες» για τους προέδρους της Γιουβέντους και της Νάπολι εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Ο αθλητικός εισαγγελέας της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε τον αποκλεισμό ενός έτους από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για τον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι και 11 μηνών για τον ομόλογό του της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Οι ποινές που εισηγήθηκε αφορούν την υπόθεση των υπερκοστολογημένων μεταγραφών όπου εμπλέκονται 11 σύλλογοι και 60 φυσικά πρόσωπα.

Η διαδικασία, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, αφορά συνολικά πέντε ομάδες της Serie A (Γιουβέντους, Νάπολι, Σαμπντόρια, Τζένοα και Εμπολι), δύο ομάδες της Serie B (Πάρμα και Πίζα), δύο της τρίτης κατηγορίας (Πεσκάρα και Προ Βερτσέλι), καθώς και δύο συλλόγους που δεν υφίστανται πλέον (Κιέβο Βερόνα και Νοβάρα).

Μεταξύ των κατηγορουμένων προσώπων βρίσκονται, επίσης, ο τέως αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Φάμπιο Παράτιτσι και ο αντιπρόεδρος και παλιός άσος των «μπιανκονέρι», Πάβελ Νέντβεντ, για τους οποίους προτάθηκε αποκλεισμός 16 και οκτώ μηνών αντίστοιχα.

Οι σύλλογοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, γνωστή και ως «Plusvalenze», απειλούνται με  βαρύ πρόστιμο, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο άλλων κυρώσεων. Ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί στη Γιουβέντους χρηματική ποινή 800.000 ευρώ και στη Νάπολι πρόστιμο 392.000 ευρώ.

Στην υπόθεση της Νάπολι, η κατηγορία αφορά τα ανταλλάγματα που δόθηκαν στη Λιλ το καλοκαίρι του 2020, για τη μεταγραφή του Νιγηριανού Βίκτορ Οσιμέν. Στον γαλλικό σύλλογο παραχωρήθηκαν τότε ο Έλληνας τερματοφύλακας Ορέστης Καρνέζης και τρεις ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων της Νάπολι και επισήμως δηλώθηκε ότι η Λιλ θα κατέβαλε για την απόκτησή τους 20 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε υπερβολικά «φουσκωμένο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter