Βαριές καταγγελίες Κούγια και εξώδικο στην ΓΑΔΑ για «παράνομες συμπεριφορές»

Βαριές καταγγελίες Κούγια και εξώδικο στην ΓΑΔΑ για «παράνομες συμπεριφορές»

«Παράνομες μεθόδους» του επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ καταγγέλλει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προχώρησε και σε εξώδικη διαμαρτυρία.

Μάλιστα ο γνωστός δικηγόρος στην καταγγελία του αποδίδει «τις ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών στην πίεση των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια». Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Αλέξης Κούγιας καταγγέλλει την ΕΛΑΣ ότι για να επιδείξει έργο, με δεδομένη την αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας στην χώρα, «συλλαμβάνει αθώους πολίτες» των οποίων μάλιστα «καταπατά» και τα νόμιμα δικαιώματα τους.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Αλεξίου Κούγια και συνεργατών:

Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κ. Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου.

Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, το οποίο είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση μας και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου του γραφείου μας σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και μας φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter