Βαρουφάκης για επαναπροωθήσεις: Ο Μητσοτάκης μιμείται τον Ερντογάν

Βαρουφάκης για επαναπροωθήσεις: Ο Μητσοτάκης μιμείται τον Ερντογάν

Για επαναπροωθήσεις προσφύγων και αντιφρονούντων στην Τουρκία και ενορχηστρωμένους θανάτους από Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και Τουρκία κάνει λόγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Turkish Minute».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένους θανάτους» από την Ε.Ε. και τονίζει πως τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο Τούρκος πρόεδρος λειτουργούν «απολυταρχικά» και συνεργάζονται σε αυτό το θέμα.

«Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες. Ελέγχει τον τρόπο και το ρυθμό που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα ή το Αιγαίο Πέλαγος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες. Έχω κατηγορήσει τους γραφειοκράτες και τους πολιτικούς μας πως εσκεμμένα δημιουργούν συνθήκες που οδηγούν στο θάνατο ανθρώπων. Πνίγονται άνθρωποι για να λειτουργήσουν παραδειγματικά για αποτροπή ανάλογων αποπειρών περάσματος στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται για ατυχήματα. Είναι ενορχηστρωμένοι θάνατοι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν την τάση να συνασπίζονται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας απολυταρχικός πρωθυπουργός σε μια χώρα με ένα περισσότερο φιλελεύθερο πολιτικό σύστημα σε σχέση με εκείνο της Τουρκίας. Αλλά δεν είναι φιλελεύθερος. Εκείνος μπορεί να το διατρανώνει αυτό. Αν παρατηρήσει, όμως, κανείς πώς λειτουργεί, καταλαβαίνει πως βασικά μιμείται τον Ερντογάν», υπογράμμισε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας:

«Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι συνένοχοι. Και είναι σημαντικό για όλους εμάς εδώ στην Ελλάδα, για εσάς στην Τουρκία και για τους φίλους μας στη Γερμανία να ενωθούμε και να ανακτήσουμε την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter