Βαρουφάκης καλεί Τσίπρα – Κουτσούμπα για αντιπολεμικό συντονισμό

Βαρουφάκης καλεί Τσίπρα – Κουτσούμπα για αντιπολεμικό συντονισμό

Επιστολή για το συντονισμό αντιπολεμικών δράσεων, με επίκεντρο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, απέστειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης προς προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι διατυπώσεις της εμπεριέχουν  την καταδίκη της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία και την υπεράσπιση του Ουκρανικού λαού. Παράλληλα τίθεται  σε προτεραιότητα  όσον αφορά το ελληνικό ειρηνιστικό (αντιπολεμικό) κίνημα  να εκφράσει αντιΝΑΤΟική θέση και να στηλιτεύσει τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία ουσιαστικά κατηγορεί σαν πειθήνιο όργανο στις απαιτήσεις των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι σε διαφορετικές συνθήκες, πριν από δυο χρόνια , το Νοέμβριο του 2020, τα τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25) δια των επικεφαλής τους είχαν συνυπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, τώρα, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να πρωτοστατήσουν από κοινού σε ένα αντιπολεμικό κίνημα με διττό αίτημα τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τον Ουκρανικό λαό «που δέχεται την βάρβαρη εισβολή των στρατευμάτων του καθεστώτος Πούτιν» αλλά και για να αποτρέψουν την απειλή για την Ελλάδα «που φέρνει η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει ό,τι της υπαγορεύει η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ». Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση στην επιστολή Βαρουφάκη, μια και πρόκειται για μια τραγική συγκυρία με τον πόλεμο να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τραγικές εξελίξεις με ευρύτερες διαστάσεις στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και διεθνώς.
Η επιστολή  του  Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προς  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αναφέρει τα εξής:

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μας θέτει προ δύο αλληλένδετων ευθυνών:

• Να υπεραμυνθούμε ενός λαού που δέχεται την βάρβαρη εισβολή των στρατευμάτων του καθεστώτος Πούτιν.
• Να αποτρέψουμε την απειλή για την Ελλάδα που φέρνει η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει ό,τι της υπαγορεύει η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την συγκυρία, την ώρα που οι πολεμοκάπηλοι στη Δύση και στην Ανατολή κερδίζουν εισβάλλοντας, διαιρώντας και αποπροσανατολίζοντας τους λαούς, έχουμε – πιστεύω – υποχρέωση να συντονίσουμε τις αντιπολεμικές δράσεις μας στη διττή κατεύθυνση:

• Άμεσος τερματισμός του πολέμου και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας που θα επιτρέψει στον λαό της χώρας να ζει ελεύθερος σε μια Ανεξάρτητη, Ουδέτερη, Δημοκρατική Ουκρανία.

• Απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα, οι οποίες καθιστούν τη χώρα και τον λαό μας στόχο ξένων δυνάμεων, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στην άμυνα της χώρας από πραγματικές εξωτερικές απειλές.

Με την παρούσα επιστολή σας καλώ να συντονίσουμε τις δράσεις μας με γνώμονα το διεθνιστικό μας καθήκον υπέρ του λαού της Ουκρανίας, υπέρ όλων των λαών της Ευρώπης και, βέβαια, υπέρ της ασφάλειας του λαού μας. Ένας τέτοιος συντονισμός θα βρει – πιστεύω – μεγάλη ανταπόκριση στον προοδευτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter