Βαρουφάκης: «Μακριά από τη μήτρα της γυναίκας κ. Πλεύρη, μόνο στο ΕΣΥ εξωσωματικές»

Βαρουφάκης: «Μακριά από τη μήτρα της γυναίκας κ. Πλεύρη, μόνο στο ΕΣΥ εξωσωματικές»

Την αντίθεσή του ΜέΡΑ25 με την εμπορευματοποίηση της εξωσωματικής γονιμοποίησης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης και προειδοποίησε απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση εν συνόλω να μείνουν μακριά από τις μήτρες των γυναικών.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισήμανε πως «η ελπίδα της γονιμοποίησης κινεί βουνά» και πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι «τα έμβρυα είναι μια μεγάλη μπίζνα για μεγάλες εταιρίες». Τόνισε δε πως υπάρχει «ασυμμετρία πληροφόρησης», καθώς τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια έχουν έλλειμμα ενημέρωσης σε σχέση με το «δυσθεώρητο κόστος» που θα επωμιστούν σε οικονομικό, σωματικό ή ψυχολογικό επίπεδο.

«Εμείς θεωρούμε πως μόνο το ΕΣΥ και μη κερδοσκοπικοί θεσμοί θα έπρεπε να έχουν άδεια εξωσωματικής γονιμοποίησης» ξεκαθάρισε και στηλίτευσε πως η κυβερνητική πλειοψηφία υπόσχεται να φέρει «ζεστό χρήμα» από πλούσιες γυναίκες που ενδιαφέρονται για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Eπέκρινε τον «αναπαραγωγικό τουρισμό» και πρόσθεσε δηκτικά: «Τι άλλο να περιμένουμε από μία κυβέρνηση ΑΕ…». Μάλιστα, καυτηρίασε και την υφέρπουσα ρατσιστική θεώρηση της συμπολίτευσης λόγω του αποκλεισμού στις προσφυγοπούλες, αφού δεν έχουν τα απαιτούμενα βαλάντια για το εγχείρημα της εξωσωματικής.

«Μακριά από τη μήτρα της γυναίκας κ. Πλεύρη, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα εθνικιστικά σας ζητήματα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «τόσο σας μάρανε το δημογραφικό που στείλατε ένα εκατομμύριο νέους στο εξωτερικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter